Close-up B1. VIII-IX m.m. (9-10 klasės) B1/B1+ lygis

arrow_back Grįžti atgal

Close-up B1. VIII-IX m.m. (9-10 klasės) B1/B1+ lygis
Angela Healan, Katrina Gormley

PASKIRTIS:

Vadovėlis Close-up B1 (Pre-Intermediate/Intermediate) orientuotas į B1 (Savarankiškas vartotojas) kalbos mokėjimo lygį ir gali būti naudojamas vidurinio ugdymo pakopoje 9-10 klasėse (8-9 mokymo metai). Vadovėlis tinkamas ugdyti šio lygio Bendrojoje programoje numatytas užsienio (anglų) kalbos dalyko ir bendrąsias kompetencijas.

 

METODINIAI PRINCIPAI:

Close-up – tai modernus, turiningas ir turtingas kursas, išsiskiriantis savo unikaliomis ir ryškiomis nuotraukomis, skirtas smalsiems šiuolaikiniams jaunuoliams, trokštantiems įvairesnių ir įdomesnių žinių. Šis kursas perkelia anglų kalbos mokymąsi į kasdieninį ir realų gyvenimą, per įspūdingas National Geographic nuotraukas ir rūpestingai atrinktus ir pateiktus video faktus, kurie moko šiuolaikinius moksleivius mąstyti kritiškai bei lavinti visas keturias kalbines kompetencijas: skaitymą, rašymą, klausymą ir kalbėjimą. Jį sudaro septynių vadovėlių serija, nuo A1+ (Pradedantis vartotojas) iki C2 (Pažengęs vartotojas) lygio pagal bendrąjį Europos šalių kalbų mokymosi aprašą. Šis kursas skiria ypatingai daug dėmesio besimokančiųjų unikalios, savitos raiškos ir komunikacijos anglų kalba plėtojimui. Kruopščiai suplanuoti vadovėlio skyriai, tikros gyvenimiškos istorijos, realūs herojai, pasakojimai bei itin spalvingos ir kasdieninio gyvenimo realijas atspindinčios nuotraukos bei video, motyvuoja besimokančiuosius kūrybiškai mąstyti ir efektyviai bendrauti tarpkultūriniame kontekste.

 

Vadovėlyje pateikiami; skaitymo, žodyno plėtojimo, gramatikos įtvirtinimo pratimai, klausymo, kalbėjimo, ir video medžiaga, sudaro sąlygas plėtoti ir tobulinti šiuolaikinės kalbos vartojimo pavyzdžius bei sudaro galimybę analizuoti ir įsisavinti šiandieninę kalbą. Pamokų temos nagrinėjamos iš kelių skirtingų pozicijų, tokiu būdu moksleiviams suteikiama savarankiško pasirinkimo bei atradimo galimybė. Jie mokomi įvertinti kitu kampu, savitai apdoroti naują informaciją, originaliai spręsti iškilusias problemas, vystyti bei drąsiai dalintis su kitais savo asmenine nuomone. Visos užduočių grupės yra tarpusavyje glaudžiai susietos ir nuosekliai papildo viena kitą. Vadovėlio užduotys pateikiamos valstybinio bei tarptautinių anglų kalbos egzaminų forma. Juose daug dėmesio skiriama testavimo strategijoms, savarankiškam mokymuisi, kritiniam mąstymui bei asmeniniams pasiekimams įsivertinti, įgūdžiams lavinti.

Unikalus vadovėlio turinio priedas yra įvairūs video filmukai paremti tikrais gyvenimiškais faktais, nukeliantys moksleivius į atokiausius pasaulio kampelius. Kurie turtina ir ugdo lingvistinę, strateginę, tarpkultūrinę, kritinio mąstymo, analizavimo, bei mokymosi mokytis kompetenciją, šitaip užtikrindami mokinių sėkmę mokymosi srityje. Skatina ugdytis socialines emocines kompetencijas. Po kiekvienos kalbinės kompetencijos įtvirtinimo yra pateikiama Ideas Focus, apibendrinimos, bei refleksijos skatinimui skirtos užduotys. Taip pat Exam Close-up, kuriuose pateikiami patarimai, bei apibendrinama į ką reikia atkreipti dėmesį, pateikiami patarimai.

Video medžiaga apima platų temų spektrą: globalūs klausimai, technologijos, mokslai, menai, politika, kultūra, verslas, geografija, istorija, pramogų sfera ir kt. Sudaromos galimybės ugdyti socialinio pilietiškumo, pasaulio pažinimo ir tarpkultūrinės kompetencijos bei atitinkamai formuojamos vertybinės nuostatos. Vadovėlio „Close Up“ autoriai atrinko įdomiausius ir naudingiausią informaciją, atitinkančią besimokančiųjų anglų kalbos lygį bei skyrių tematiką, juos papildydami klausymo, žodyno plėtros, video užduočių, diskusijų užduotimis.

 

Vadovėlio sandara.

Vadovėlio komplektą sudaro šios dalys:

  • Mokinio knyga:
  • 12 skyrių, kiekvienas suskirstytas į skaitymo, žodyno, gramatikos, klausymo, rašymo, video žiūrėjimo užduočių poskyrius; gramatikos santraukos su visais paaiškinimais, netaisyklingų veiksmažodžių lentelė, rašymo formų pavyzdžių bankas, kalbėjimo užduočių pavyzdžiai ir išsireiškimai, žodžių junginiai, prielinksniai, frazės ir išsireiškimai su veiksmažodžiais.
  • Pratybų knyga, su 12 skyrių, kurioje yra 6 kartojimo ir įtvirtinimo testai, su MP3 CD – vadovėlio priedas, papildomi pratimai, pavyzdžiai, klausymo užduotys.
  • Interaktyvios, internetinės pratybos:
  • Mokytojo knyga su papildomos medžiagos Audio CD ir DVD – metodinės rekomendacijos, papildoma medžiaga, testai, testų audio takeliai, paaiškinimai ir patarimai, kaip planuoti bei vesti pamokas.
  • Priemonė prezentacijoms klasėje skirta interaktyvioms lentoms (Interactive Whiteboard software with CCT).

 

Close-up B1 yra trečioji dalis iš septynių lygių vadovėlių serijos.




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Kalbinis ugdymas
Dalykas
Užsienio kalba (anglų)
Klasė
9 klasė
Kalba
Anglų
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nenustatyta
Puslapių skaičius
186
Pirmojo leidimo metai
2019
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
9781408095546
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
National Geographic Learning/atstovas Knygynas Krisostomus OÜ Raamatukauplus Krisostomus
Leidėjo adresas
Raekoja plats 11, 51004 Tartu, Eesti
Leidėjo telefonas
+37067085248
Leidėjo svetainė
www.kriso.lt
Leidėjo el. paštas
violeta@kriso.lt
Leidėjo pasirinkto vertintojo recenzija
close-up-b1-recenzija