Lietuvių kalba III klasei 1 dalis (serija TAIP!)

arrow_back Grįžti atgal

Lietuvių kalba III klasei 1 dalis (serija TAIP!)
Vilma Dailidėnienė, Daiva Jakavonytė-Staškuvienė, Nomeda Kasperavičienė

Trečios klasės lietuvių kalbos vadovėlyje (serija TAIP!) sistemingai ir inovatyviai atskleistas pradinio ugdymo lietuvių kalbos bendrosios programos (2016) turinys. Mokiniai kalbinius gebėjimus ugdosi mokydamiesi aktyviai taikyti kalbėjimo, klausymo, skaitymo ir rašymo strategijas. Vaikai mokysis imti interviu, aiškinsis, kaip tikslingai klausytis įvairių tautosakos, grožinės literatūros ir informacinių tekstų, pateiktų skirtingais būdais (garso ir vaizdo įrašais); ir atliks klausymosi užduotis. Pasinaudodami telefonais darys savo pokalbių įrašus. Skaitydami tekstus aiškinsis jų turinį kurdami filmus žodžiais, taikydami pasakojimo žvaigždę, skaitymo su numatymu, palyginimo ir sugretinimo metodus ir kt. Analizuos bandymų aprašymus, receptus ir kitokius negrožinius tekstus. Rašymo srityje kalbinę kompetenciją gilins aiškindamiesi žodžio ir kalbos dalis. Kurs aprašymus, pasakojimus, rašys laiškus, sveikinimus ir kitokio pobūdžio tekstus.

           Trečios klasės vadovėlyje užtikrinamas kalbinių gebėjimų ugdymo tęstinumas, sakytinės ir rašytinės kalbos gebėjimų ugdymo dermė, daug dėmesio skiriama žodyno turtinimui. Vadovėlyje mokiniams pateikiama ir naujų strategijų, padėsiančių suprasti įvairius girdimus tekstus, taip pat išmokti aiškiai ir raiškiai reikšti mintis raštu ir žodžiu, kurti vaikams čia ir dabar aktualius tekstus. Didžiausia naujovė šiame vadovėlyje – elektroninėje aplinkoje skaitomų tekstų suvokimo gebėjimų ugdymas ir skaitymo strategijos, kurių prireiks ieškant informacijos, atsirenkant ir skaitant tekstus internete. Vadovėlis, atliepdamas šiandieninės vaikų kartos poreikius, padeda jiems pasirengti naujiems iššūkiams, ugdo jų žingeidumą ir savarankiškumą, skatina nuoseklaus mokymosi įpročius, stiprina mokinių pasitikėjimo savo kalbiniais gebėjimais jausmą ir ugdo pozityvų požiūrį į mokymąsi.

Lietuvių kalbos mokymosi komplektą LIETUVIŲ KALBA 3 KLASEI (serija TAIP!)  sudaro:

  • Vadovėlis (1 dalis, 2 dalis, 3 dalis)
  • Užrašai (1 dalis, 2 dalis, 3 dalis)
  • Pasitikrinamieji darbai
  • Skaitiniai
  • Mokytojo knyga
  • Skaitmeninės užduotys ir papildoma mokomoji medžiaga virtualioje mokymo(si) aplinkoje „Eduka klasė“ klase.eduka.lt



Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Kalbinis ugdymas
Dalykas
Lietuvių kalba ir literatūra
Klasė
3 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
110
Pirmojo leidimo metai
2018
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
978-5-430-06863-9
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt
Paskirto vertintojo recenzija
vadovelio-ivertinimas