Orešek. Matematikos vadovėlis III klasei 3 dalis (serija Šok) (rusų k.)

arrow_back Grįžti atgal

Orešek. Matematikos vadovėlis III klasei 3 dalis (serija Šok) (rusų k.)
Salomėja Žeknienė, Jolanta Žvirblienė

Atsižvelgiant į situaciją, kad Lietuva tapo euro zonos nare ir įvestas piniginis vienetas euras, parengtas pataisytas matematikos vadovėlio „Orešek” (serija „Šok“) III klasei komplekto leidimas.

Mokomasis turinys liko toks pats, kaip ir ankstesniuose leidimuose, tik uždaviniuose su piniginiais vienetais iš litų pakeista į eurus. Šių leidinių išskirtinis  ženklas viršelyje „Atnaujintas leidimas“.

Matematikos mokymo priemonių komplektas „Orešek”  III klasei parengtas pagal Bendrąsias programas. Jo tikslas – padėti mokiniams įgyti tokią matematikos žinių, gebėjimų ir nuostatų visumą, kuri leistų jiems spręsti savo kasdieninio gyvenimo problemas, sėkmingai mokytis, skatintų domėtis matematika. Užsibrėžto tikslo įgyvendinimas tęsiamas pagal šias matematikos sritis: skaičių ir skaičiavimų, algebros, geometrijos, matų ir matavimų, statistikos. Toliau ugdomas matematinis komunikavimas ir mąstymas, problemų sprendimas, mokėjimas mokytis ir vertybinės nuostatos. Mokomoji vadovėlio atlankos medžiaga suskirstyta į keturias dalis: teorinę, kurios turinys aptariamas su visa klase, ir tris praktinės veiklos dalis. Teorinėje dalyje pristatoma integruojama tema (problema, situacija). Pirmąją praktinės veiklos dalį sudaro probleminiai klausimai, kurie padės mokiniams iškelti mokymosi uždavinius. Ši dalis teoriją sieja su praktika. Antroji siūlo mokiniams ieškoti atsakymų į matematinius klausimus, padedančius suvokti matematinę taisyklę. Trečioji skiriama aktyviai mokinių veiklai. Užduotys suteikia mokytojui galimybę individualizuoti ir diferencijuoti veiklą. Ketvirtoje dalyje Riešutukas kviečia į „Riešutuko klubą“. Trečios klasės vadovėlyje mokymas jau daugiau remiasi schemomis ir diagramomis. Žodinę informaciją papildo iliustracijos, daugiau praktinės veiklos. Kiekvienas skyrius baigiamas ,,Riešutėlių derliumi“ (apibendrinimo, kartojimo ir įsivertinimo užduotys). Vadovėlio dalies pabaigoje yra atlankos visoms penkioms matematikos sritims pakartoti.

„Orešek” mokomoji medžiaga turiniu ir struktūra priderinta prie pasaulio pažinimo vadovėlio ,,Žolud”.

 

Vadovėlio komplektą III klasei sudaro: vadovėliai (1-oji, 2-oji, 3-ioji knyga), pratybų sąsiuviniai (1-asis, 2-asis, 3-asis sąsiuvinis), mokytojo knyga (1-oji, 2-oji, 3-ioji dalis liet.k. ).    




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Matematinis, gamtamokslinis ir technologinis ugdymas
Dalykas
Matematika
Klasė
3 klasė
Kalba
Rusų
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
88
Pirmojo leidimo metai
2018
Leidimas
Pataisytas
ISBN
978-5-430-06821-9
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt
Vertėjas
Ilona Mugenienė