Literatūra IX klasei 2 dalis (serija „Era“)

arrow_back Grįžti atgal

Literatūra IX klasei 2 dalis (serija „Era“)
Violeta Dumčiuvienė, Vilma Dulevičienė

LITERATŪRA 9 – tai pirmasis serijos „ERA“  vadovėlio komplektas, skirtas gimnazijos klasėms. Jis parengtas pagal 2016 m. Atnaujintą lietuvių kalbos ir literatūros pagrindinio ugdymo programą. Naujame 9 klasės vadovėlyje medžiaga mokiniams pateikiama cikliškai, sudarant sąlygas ne fragmentiškai, bet giliai ir išsamiai per savo patirtis, įdomius kontekstus analizuoti kūrinius, pažinti ir suprasti laike nutolusias rašytojų asmenybes, argumentuotai reikšti nuomonę, atrasti savo tapatybę.  Vadovėlyje numatoma etapinė kūrinių skaitymo strategija. Vadovėlio II dalį sudaro keturių teminių ciklų Mitai aiškina pasaulį, Pasakos gyvybingumas, Liaudies daina ir dainiškoji poezija, Tapatybės raiška literatūroje medžiaga, skirta analizuoti per pamokas įvairius programoje numatomus tekstus, diskutuoti su mokiniais apie svarstomas problemas, teksto idėjas siejant su to amžiaus mokinių gyvenimo ir skaitymo patirtimi. Kiekvieną ciklą sudaro trys dalys. Pirma dalis – įvadas, jame pateikiami grožiniai ir negrožiniai tekstai ir užduotys, supažindinančios su ciklo tema, galimomis aktualiomis problemomis. Antroje dalyje analizuojami programos privalomieji kūriniai, atliekamos įvairių tipų užduotys. Trečiąją dalį sudaro apibendrinimas ir įsivertinimas.

Mokytojas, dirbantis su klase pagal šiuos vadovėlius, galės naudotis skaitmeninėje mokymosi aplinkoje „EDUKA klasė“ pateiktomis metodinėmis rekomendacijomis, užduočių atsakymais, skaitmeniniu vadovėliu ir interaktyviomis užduotimis.

2-oji vadovėlio knyga skiriama antrajam mokslo metų pusmečiui.

Vadovėlio LITERATŪRA 9 „ERA“ komplektą sudaro:

vadovėlis (1-oji ir 2-oji dalis); kūrybinių užduočių sąsiuvinis; metodinės rekomendacijos, skaitmeninis vadovėlis ir papildomos interaktyvios užduotys http://www.eduka.lt.




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Kalbinis ugdymas
Dalykas
Lietuvių kalba ir literatūra
Klasė
9 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
200
Pirmojo leidimo metai
2017
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
978-5-430-06706-9
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt
Paskirto vertintojo recenzija
vadovelio-ivertinimas