Literatūra VI klasei 2 dalis (serija „Atrask“)

arrow_back Grįžti atgal

Literatūra VI klasei 2 dalis (serija „Atrask“)
Asta Gustaitienė, Živilė Meškėlienė, Eglė Nachajienė, Vaiva Truskauskienė

Vadovėlis yra parengtas pagal 2016 m. Atnaujintą lietuvių kalbos ir literatūros pagrindinio ugdymo programą. Vadovėlio medžiaga nuo pat pirmųjų pamokų nuosekliai įtraukia ir motyvuoja mokinį dirbti bendrai su klase, atlikti užduotis savarankiškai ir užmegzti patikimą dialogą su  mokytoju. Nagrinėjamas pamokos tekstas yra sunumeruotas pagal jam aptarti parengtus klausimus. Taip tobulinami skaitymo įgūdžiai ir grindžiama atidaus skaitymo strategija. Mokinio dėmesys patraukiamas pamokos veiklas žyminčiomis piktogramomis, sudėtingi dalykai pateikiami per šeštokui suvokiamus siužetus, schemas, iliustracijas. Įdomios užduotys, diskusiniai klausimai leidžia dirbti klasėje aktyviai, atlikti projektus siūloma neįprastose aplinkose ir už klasės ribų. Šios serijos vadovėlių komplektai yra suplanuoti pamokomis, todėl duoda visą reikalingą medžiagą ir mokytojui nereikia rengtis papildomai. Pateikti atskirų mokymosi etapų įsivertinimo testai leidžia mokytojui sekti kiekvieno mokinio pasiekimus ir po kiekvienos temos turėti susumuotą kaupiamąjį vertinimą, vaikui – tai jo paties savarankiškas pasitikrinimas ir pasiekto rezultato įsivertinimas. Mokytojas, dirbantis su klase pagal šiuos vadovėlius, gali naudotis skaitmeninėje mokymosi aplinkoje EDUKA klasė pateikiamomis Metodinėmis rekomendacijomis ir ilgalaikiu planu, skaitmeniniu vadovėliu ir interaktyviomis užduotimis namų darbams paskirti, įvairioms pamokoms ar temai apibendrinti.

2-oji vadovėlio dalis skiriama antrajam mokslo metų pusmečiui.

Vadovėlio LITERATŪRA 6 „Atrask“ komplektą sudaro: vadovėlis (1-oji ir 2-oji dalis), mokinio užrašai (1-oji ir 2-oji dalis), Metodinės rekomendacijos, skaitmeninis vadovėlis ir papildomos interaktyvios užduotys http://www.eduka.lt.




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Kalbinis ugdymas
Dalykas
Lietuvių kalba ir literatūra
Klasė
6 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
156
Pirmojo leidimo metai
2017
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
978-5-430-06657-4
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt
Paskirto vertintojo recenzija
vadovelio-ivertinimas