Lietuvių kalba X klasei, 1-oji knyga

arrow_back Grįžti atgal

Lietuvių kalba X klasei, 1-oji knyga
Razmantienė Audronė, Marcišauskaitė Vida, Petrauskaitė Jurgita, Leskauskaitė Asta

Tai pataisytas „Lietuvių kalba 10“ vadovėlis. Ankstesnio leidimo medžiaga pakoreguota remiantis atnaujinta 2016 m. lietuvių kalbos pagrindinio ugdymo programa. Papildyta kalbos istorijos dalis, suformuoti vadovėlio skyrius apibendrinantys užduočių bankai, praplečiantys apibendrinimo ir įsivertinimo galimybes. Pateikta kalbos tyrimo (hipotezės iškėlimas, tyrimo planas, darbas su šaltinių atranka), ankstesnių klasių išeito kurso kartojimo veiklų ir užduočių.

Vadovėlį sudaro tolygios apimties teminiai skyriai pagal lietuvių kalbos pamokose integruojamas mokinių veiklos sritis: kalbėjimą, skaitymą ir rašymą; kalbos pažinimas vadovėlyje išskiriamas kaip atskiros veiklos sritys. Kiekvienas vadovėlio skyrius gali būti suprantamas ir kaip savarankiškas modulis, ir kaip medžiaga integruotiems mokymo(si) ciklams sudaryti, todėl mokytojui sudaroma galimybė skyrius dėlioti pasirinktine tvarka – pagal mokinių gebėjimus, skaitymo (literatūrinio ir kultūrinio ugdymo) pamokų logiką, klasei keliamus ugdymo tikslus, mokinių pasiekimus. 

Kiekvienas vadovėlio skyrius suskaidytas pamokomis. Pamoka susideda iš trijų svarbiausių etapų: 1) įvadinio, kuriame įvardijami mokymosi uždaviniai ir išsiaiškinama, ką mokiniai žino ar yra patyrę; 2) mokymosi, kuriame pateikiama ne tik būtina esminė teorinė informacija, bet ir pasiūlomas jos praktinis taikymas, įtvirtinimo ir įgūdžių formavimo užduotys; 3) apibendrinimo ir/ar įsivertinimo, kuriame ne tik aptariama visos pamokos veikla, bet ir sudaroma galimybė mokiniams stebėti savo mokymąsi ir pažangą.

Vadovėlio 1-oji knyga skiriama pirmajam mokslo metų pusmečiui.

Vadovėlio komplektą sudaro: vadovėlis (1-oji ir 2-oji knyga), užduočių sąsiuvinis, užduotys nelietuvių mokyklų mokiniams, mokytojo knyga (interaktyvią mokytojo knygą galite įsigyti www.pegasas.lt). Skaitmeninį vadovėlį rasite www.eduka.lt.

Daugiau informacijos apie šį vadovėlį




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Kalbinis ugdymas
Dalykas
Lietuvių kalba ir literatūra
Klasė
10 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
220
Pirmojo leidimo metai
2017
Leidimas
Pataisytas
ISBN
978-5-430-06733-5
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt