Matematika. 2-oji kn. IV klasei

arrow_back Grįžti atgal

Matematika. 2-oji kn. IV klasei
Kiseliovas Arkadijus, Kiseliova Danutė

Atsižvelgiant į situaciją, kad Lietuva tapo euro zonos nare ir įvestas piniginis vienetas euras, parengtas pataisytas vadovėlio „MATEMATIKA“  IV klasei komplekto leidimas.

Mokomasis turinys liko toks pats, kaip ir ankstesniuose leidimuose, tik uždaviniuose su piniginiais vienetais iš litų pakeista į eurus. Šių leidinių išskirtinis  ženklas viršelyje „Atnaujintas leidimas“.

Vadovėlio turinys atitinka Bendrųjų programų reikalavimus. Matematikos turinį autoriai stengėsi įgyvendinti kūrybiškai, parinkdami su realiomis situacijomis susijusias užduotis. Medžiaga išdėstyta taip, kad didžiausias dėmesys tektų pagrindinėms (skaičiavimų) temoms, o kitos būtų prasmingai į jas integruotos. Be to, vadovėlio turinys buvo derintas su kitų mokomųjų dalykų programomis ir vadovėliais.

Naujos temos pateiktos taip, kad mokiniai jas aiškintųsi tardamiesi ir remdamiesi turimomis žiniomis. Savo samprotavimus jie turėtų pristatyti klasei ir visi kartu pasvarstyti, kuris iš pateiktų siūlymų yra tinkamas, racionalesnis. Daug dėmesio skiriama mokinių mąstymo, kūrybiškumo ugdymui. Į kūrybiškumą žiūrima ne kaip į galimybę gauti vienokį ar kitokį rezultatą, bet kaip į originalių ir tikslingų idėjų ar sprendimų generavimo procesą. Siekiama, kad mokiniai mąstydami būtų lankstūs, gebėtų orientuotis įvairiose situacijose ir prisitaikyti prie pakitusių sąlygų. Daug dėmesio skiriama kartojimui, refleksijai. Kiekvienas skyrius baigiamas kartojimo pamokomis „Devynis kartus pamatuok, dešimtą kirpk“. Mokiniai turi galimybę patys save įvertinti: nurodyti, kaip jiems sekėsi atlikti užduotis. Vadovėlį galima taikyti dirbant pagal įvairius mokymo(si) stilius.

Vadovėlio komplektą IV klasei sudaro: vadovėliai (1-oji, 2-oji, 3-ioji knyga), pratybų sąsiuviniai (1-asis, 2-asis, 3-iasis sąsiuvinis), testai
Daugiau informacijos apie šį vadovėlį




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Matematinis, gamtamokslinis ir technologinis ugdymas
Dalykas
Matematika
Klasė
4 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
92
Pirmojo leidimo metai
2016
Leidimas
Pataisytas
ISBN
978-5-430-06592-8
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Alma littera“
Leidėjo adresas
Ulonų g.2, LT-08245 Vilnius
Leidėjo telefonas
8 5 263 8877
Leidėjo svetainė
www.almalittera.lt
Leidėjo el. paštas
post@almalittera.lt