Lietuvių kalba. Vadovėlis I klasei. II dalis (serija TAIP!)

arrow_back Grįžti atgal

Lietuvių kalba. Vadovėlis I klasei. II dalis (serija TAIP!)
Kasperavičienė Nomeda, Dailidėnienė Vilma, Jakavonytė-Staškuvienė Daiva

Pirmasis naujosios serijos TAIP! lietuvių kalbos vadovėlio komplektas 1 klasei parengtas pagal 2016 m. Pradinio ugdymo lietuvių kalbos bendrąją programą.

           Vadovėlio komplektas sukuria mokiniams patrauklias sąlygas sąmoningai ir aktyviai mokytis lietuvių kalbos, tyrinėti ir pažinti ją, atrasti savyje kalbos vartojimo dovaną, pratina mokinius stebėti savo mokymosi pasiekimus, skatina siekti pažangos.

          Vadovėlio metodinė sandara orientuota į vaiko savarankiškumą, patirtiniu ugdymu grįstą mokymąsi. Aiški sistema, įdomios, į aktyvią veiklą orientuotos veiklos skatins noriai mokytis lietuvių kalbos. Dėmesys skirtas visoms kalbinės veiklos sritims: klausymui, kalbėjimui, skaitymui, rašymui. Kalbėjimo ir klausymo gebėjimus vaikai ugdysis klausydami garso įrašų ir juos analizuodami, kurdami sakinius (taikydami įvairius būdus: paveikslėlių serijas, raktinius žodžius, klausimus ir pan.), formuluodami klausimus ir atsakymus. Skaitymo ir rašymo pradmenų padės įgyti sisteminės garsinės analizės užduotys, gausiai iliustruotos IKT veiklomis, kurios kartu bus ir įsivertinimo priemonė.

Vaikai mokysis skaityti pasitelkdami įvairiais skaitymo ir teksto supratimo strategijas, kelias pamokas iš eilės nagrinėdami tą patį tekstą. Rašymo gebėjimus pirmokai ugdysis ne tik susipažindami su įvairiais rašto darbais, bet ir suprasdami, kokiu tikslu, kaip ir kodėl jie kuriami; aiškinsis, kaip rašyti diktantą, kokių būna diktantų, kodėl jie naudingi. Kiekviena veikla užbaigiama reflektuojant ir pagal konkrečius kriterijus įsivertinant įgytą patirtį, apmąstant, ko, kaip ir kodėl dar reikėtų pasimokyti, kada tai daryti tinkamiausia. Skyrių pabaigoje, atlikdami įsivertinimo užduotis pirmokai išsiaiškins, ko išmoko ir ko dar reikėtų pasimokyti, kad pasiekimai būtų dar geresni.

Vadovėlyje daug dėmesio skiriama diferencijavimui ir individualizavimui, nes su užduotimis pateikiama pagalbos sistema parodo ir paaiškina, kaip ja pasinaudoti. Pavyzdžiui: Mažoji atmintinė yra viena iš priemonių, padedanti įsiminti ir pritaikyti pagrindines lietuvių kalbos taisykles, gerinanti gebėjimą jomis pasinaudoti tada, kada reikia. Skaitinių sąsiuvinis skirtas mokiniams, kurie pradėję lankyti 1 klasę jau moka skaityti. Skaitinių temos integraliai susijusios su vadovėlio medžiaga, todėl kol vieni vaikai mokysis skaityti, kiti toje pačioje pamokoje tobulins skaitymo gebėjimus, skaitydami ir analizuodami sudėtingesnius tekstus. Papildomų užduočių rinkinys, esantis Mokytojo knygoje, skirtas lietuvių kalbos gebėjimams gilinti tam tikroje srityje.

       Naujas lietuvių kalbos mokymosi priemonių komplektas yra inovatyvus ir kupinas vertingų, mokytis skatinančių idėjų, padėsiančių mokiniams susidomėti grožine ir negrožine literatūra, pasinaudoti tekstuose glūdinčia išmintimi ir informacija, suprasti, jog lietuvių kalba mums yra vertybė.

Lietuvių kalbos mokymosi komplektą LIETUVIŲ KALBA 1 KLASEI (serija TAIP!)  sudaro:

 

·         Vadovėliai  (1 dalis, 2 dalis, 3 dalis)

·         Užrašai (1 dalis, 2 dalis, 3 dalis)

·         Interaktyvi mokytojo knyga

·         Pasitikrinamieji darbai

·         Skaitiniai

·         Skaitmeninės  priemonės

Daugiau apie šį  vadovėlį




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.
2017-11-08 Labai gaila bet vadovelyje skiemenavimas netaisyklingas ir labai klaidina vaikus ir tevelius. Nezinau kad sudare sia knyga ar cia spaustuves klaida bet labai gaila pinigeliu ismestu i bala.

Duomenys

Ugdymo sritis
Kalbinis ugdymas
Dalykas
Lietuvių kalba ir literatūra
Klasė
1 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Pirmojo leidimo metai
2016
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
978-5-430-06574-4
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt
Paskirto vertintojo recenzija
Vadovėlio įvertinimas.pdf