Focus Level 1. V-VI kl. IV-V m. m. A2+ lygis

arrow_back Grįžti atgal

Focus Level 1. V-VI kl. IV-V m. m. A2+ lygis
Reilly Patricia, Uminska Marta, Michalowski Bartosz

PASKIRTIS:

Vadovėlis FOCUS Level 1 orientuotas į A2/A2+ kalbos mokėjimo lygį ir gali būti naudojamas vidurinio ugdymo pakopoje 5 – 6 klasėse ( 4 - 5 mokymo metai). Vadovėlis tinkamas ugdyti šio lygio Bendrojoje programoje numatytas užsienio (anglų) kalbos dalyko ir bendrąsias kompetencijas.

METODINIAI PRINCIPAI:

Focus – tai šiuolaikinis, įvairiapusiškas, turiningas, kruopščiai suplanuotas kursas, kurį sudaro penkių vadovėlių serija, nuo A2 (Pradedantis vartotojas) iki C1 (Pažengęs vartotojas) lygio pagal bendrąjį Europos šalių kalbų mokymosi aprašą.

Vadovėlyje autoriai pateikia ypatingai gausų pasirinkimą dinamiškos, interaktyvios, skaitmeninės bei tradicinės – spausdintos mokymo/si medžiagos, suteikdami galimybę kiekvienam mokytojui individualizuoti mokymo/si procesą pagal besimokančiųjų gebėjimus ir poreikius. Focus kursas padeda ugdyti lingvistinę besimokančiųjų kompetenciją tarpkultūriniame, pilietiškumą bei žingeidumą skatinančiame kontekste. Dabartiniams paaugliams aktualių temų dėka, ugdomi esminiai, sėkmę šiuolaikiniame pasaulyje užtikrinantys įgūdžiai: kūrybiškumas, novatoriškumas, iniciatyva, savarankiškumas, kritinis mąstymas, problemų sprendimas, bendravimas ir bendradarbiavimas, naujos informacijos analizė bei vertinimas.

Focus kursas paremtas 3M ( Motivation, Memory, Meaning) metodika.

·        Mokinių motyvaciją (Motivation) skatina gramatikos pristatimo video įrašai bei siužetai apie kitų šalių kultūrą. Internetinėje vertinimo platformoje fiksuojama bei vertinama mokymosi pažanga. Kalbinių įgūdžių lavinimas bei egzamino strategijų įsisavinimas atitinka pasaulinę anglų kalbos skalę (Global Scale of English).

·        (Memory) Naujo žodyno įsiminimui pateikiamas žodžių banko (Word Store) sąsiuvinis. Kembridžo bei PTE (Cambridge and PTE General) egzaminų sąsiuvinyje gausu pratimų bei patarimų užtikrinančių sėkmę egzaminuose.

·        (Meaning) Prasmingi praktiniai pratimai pateikiami ne tik vadovėlyje ir pratybose, bet ir papildomos skaitmeninės ir spausdintos medžiagos pakete. Personalizavimo metodikos dėka, anglų kalbos mokymasis tampa reikšmingu kiekvienam iš besimokančiųjų.

Išskirtinis Focus kurso priedas yra internetinė MyEnglishLab platforma.

Mokytojas turi galimybę rinktis arba tradicinį mokymo medžiagos komplektą – spausdintą mokinio knygą ir pratybų knygą, arba interaktyvų variantą – spausdintą mokinio knygą su prisijungimo kodu prie internetinės mokymo/si platformos. Internetinėje MyEnglishLab platformoje interaktyviu pavidalu yra pateikiami visi pratimai bei užduotys, kaip ir spausdintoje pratybų knygoje. Mokiniams atlikus užduotis, platformoje yra matomi jų pasiekimų rezultatai, pažangos ataskaitos, garso ir vaizdo įrašai, tarimo lavinimo pratimai, su galimybe įsirašyti savo balsą ir viską perklausyti. Tokiu būdu, ne tik mokiniai turi galimybę stebėti mokymosi pažangą, bet ir mokytojas gali lengvai kontroliuoti mokinių darbą, pasiekimus, matyti dažniausiai daromas klaidas, bendrauti su mokiniais už klasės ribų bei naudotis visais kitais internetinės mokymo/si platformos privalumais.

 

 

SANDARA:

Vadovėlio komplektą sudaro šios dalys:

§         Mokinio knyga:

- įvadinis kartojimo skyrius; 8 skyriai, kiekvienas iš kurių suskirstytas į žodyno, skaitymo, gramatikos, klausymo, rašymo poskyrius; 8 kartojimo pamokos po kiekvieno skyriaus, „Grammar Focus“ puslapiai, žodžių banko „Word Store“ sąsiuvinis.

§         Pratybų knyga su MP3 CD – vadovėlio priedas, papildomi pratimai, pavyzdžiai, klausymo užduotys.

§         MyEnglishLab interaktyvi, internetinė mokymo/si platforma:

§         įvadinis skyrius; 8 skyriai; pažangos testai; leksikos nuorodos; gramatikos ir skyrybos patarimai; naujo žodyno bankas; netaisyklingų veiksmažodžių lentelė; fonetinių simbolių lentelė; gramatikos nuorodos; audio medžiaga; pažangumo ataskaitos, tarimo pratimai.

§         Mokytojo knyga su papildomos medžiagos Multi Rom – metodinės rekomendacijos, papildoma medžiaga, testai, testų audio takeliai, paaiškinimai ir patarimai, kaip planuoti bei vesti pamokas.

§         Interaktyvios lentos programa (Active Teach) – vadovėlio skaitmeninė medžiaga.

§         Pamokų Audio CD – visų klausymo užduočių įrašai.

Focus Level 1 yra pirmoji dalis iš penkių vadovėlių serijos.


Daugiau informacijos apie šį vadovėlį



Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Kalbinis ugdymas
Dalykas
Užsienio kalba (anglų)
Klasė
5 klasė
Kalba
Anglų
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
127
Pirmojo leidimo metai
2016
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
9781447997672
Būsena
Kita
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
Pearson Central Europe atstovybė Baltijos regionui
Leidėjo adresas
Lačplesa iela 87/310 kab., Riga, LV-1011 Latvia
Leidėjo telefonas
+371 26514047
Leidėjo svetainė
www.pearson.lt
Leidėjo el. paštas
iveta.vitola@pearson.com
Leidėjo pasirinkto vertintojo recenzija
Focus_ Level 1_ recenzija.doc