Istorija V kl. (serija „ATRASK“)

arrow_back Grįžti atgal

Istorija V kl. (serija „ATRASK“)
Petreikis Darius, Litvinaitė Jūratė, Meškuotis Faustas, Ramoškaitė-Stongvilienė Rūta, Bitautas Algis, Stankutė Simona

Pataisytas serijos „ATRASK“ istorijos vadovėlio komplektas V klasei parengtas nuosekliai laikantis esminių Pagrindinio ugdymo istorijos bendrosios programos nuostatų ir turinio gairių bei pagrindinio ugdymo programos tikslo – padėti mokiniams formuoti istorinę sąmonę, supratimą, kad šiandienos pasaulis, jo tvarka ir vertybės yra istoriškai nulemtos ir kintančios. Daug dėmesio vadovėlio komplekte skiriama bendrųjų kompetencijų (mokėjimo mokytis, pažinimo, komunikavimo) ugdymui. Vadovėlio komplekto išskirtinumą lemia mokymosi tiriant metodika, ją atliepianti komplekto struktūra ir rengėjų išbandyti bei mokiniams rekomenduojami darbo metodai. Jų esmė – mokytis tiriant, ieškant atsakymų į klausimus, bendradarbiaujant su kitais.

Vadovėlio komplektą sudaro vadovėlis, „Jaunojo istoriko užrašai“, interaktyvi mokytojo knyga, skaitmeniniai ištekliai mokymosi aplinkoje http://e.sviesa.lt. Visos komplekto dalys pagal temas skirstomos į VIII skyrius. Iš viso vadovėlyje pateikiama medžiaga 63-ims 5 kl. istorijos kurso pamokoms.

Vadovėlis – pagrindinė mokymosi priemonė ir informacijos šaltinis. Skyrių pradžioje mokiniai ras žinių ir gebėjimų santrauką, kiekvienos temos siekius, istorinio tyrimo užduotį, kurią atliks nagrinėdami visą skyrių, ir tyrimo žingsnius. Pirmame vadovėlio skyriuje siekiama priminti, ko mokiniai mokėsi pradinėse klasėse, ir formuoti pirminius istorijos tyrimui reikalingus įgūdžius. II–VIII skyriuose chronologine seka pristatomi esminiai Lietuvos valstybės istorijos įvykiai nuo baltų genčių susiformavimo iki dabartinės Lietuvos realijų. Kiekvienoje vadovėlio temoje keliamas pagrindinis tyrimo klausimas, pateikiama trijų sudėtingumo lygių užduočių, taip pat įvairių šaltinių nuorodos. Skyrių pabaigoje mokiniams siūloma pasikartoti ir įtvirtinti žinias, atlikti kartojimo užduotį, įsivertinti.

Istorijos mokymosi komplektą ISTORIJA 5 sudaro:

Vadovėlis

Mokinio užrašai

Interaktyvi mokytojo knyga

Skaitmeniniai ištekliai mokymosi aplinkoje http://e.sviesa.lt

Daugiau informacijos apie šį vadovėlį




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Visuomeninis ugdymas
Dalykas
Istorija
Klasė
5 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
148
Pirmojo leidimo metai
2014
Leidimas
Pataisytas
ISBN
978-5-430-06465-5
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt