Istorija. V kl. (serija „ATRASK“)

arrow_back Grįžti atgal

Istorija. V kl. (serija „ATRASK“)
Petreikis Darius, Litvinaitė Jūratė, Meškuotis Faustas, Ramoškaitė-Stongvilienė Rūta, Bitautas Algis, Stankutė Simona

Naujas istorijos mokymosi komplektas, parengtas nuosekliai laikantis esminių Pagrindinio ugdymo istorijos bendrosios programos nuostatų ir turinio gairių bei pagrindinio ugdymo programos tikslo – padėti mokiniams formuoti istorinę sąmonę, supratimą, kad šiandienos pasaulis, jo tvarka ir vertybės yra istoriškai nulemtos ir kintančios. Mokymosi komplektas parengtas nuosekliai laikantis programos, tačiau jis visiškai kitoks, negu šiuo metu mokyklose naudojami vadovėliai. Kitoniškumą lemia mokymosi komplekto metodinė struktūra ir rengėjų išbandyti bei rekomenduojami darbo metodai, kurių esmė – mokytis aiškinantis, tiriant, pačiam randant atsakymus į kylančius klausimus.

Mokymosi komplektą sudaro vadovėlis, Jaunojo istoriko užrašai, Mokytojo knyga. Visos komplekto dalys pagal teminį turinį skirstomos į VIII skyrius. Iš viso su skyriaus įvadinėmis, kartojimo ir istorinio tyrimo pristatymo pamokomis vadovėlyje ir  Jaunojo istoriko užrašuose pateikiama medžiaga 63 pamokoms.

Vadovėlis  – pagrindinis informacijos šaltinis, sprendžiant problemą (t. y. atliekant užduotis užduočių sąsiuvinyje). „Jaunojo istoriko užrašai– tai mokymosi vedlys, padedantis mokiniui įgyti kritinio mąstymo ir  praktinių įgūdžių, sprendžiant problemines situacijas, įsivertinti savo veiklą. Šioje mokymosi priemonėje pateikiamos ne tik užduotys, bet ir pagalba mokymosi procese (smulkesnės užduotys – žingsneliai, priminimai, nuorodos). Didžiausias dėmesys – mokėjimo mokytis, komunikavimo, pažinimo kompetencijų ugdymui.

Pirmame skyriuje siekiama priminti, ko mokiniai mokėsi pradinėse klasėse, ir formuoti pirminius istorijos tyrimui reikalingus įgūdžius. II–VIII skyriuose chronologine seka pristatomi esminiai Lietuvos valstybės istorijos įvykiai nuo baltų susiformavimo iki dabartinės Lietuvos realijų. Tuo pat metu per viso mokymosi proceso įvadines pamokas formuojamas / plėtojamas vienas arba du gebėjimai, reikalingi istoriniam tyrimui vykdyti.

Istorijos mokymosi komplektas pritaikytas mokymuisi tiriant, padedantis ugdyti mokinių intelektinius gebėjimus.




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Visuomeninis ugdymas
Dalykas
Istorija
Klasė
5 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
135
Pirmojo leidimo metai
2014
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
978-5-430-06090-9
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt
Leidėjo pasirinkto vertintojo recenzija
Istorija. V kl. ATRASK-leidejo pasirinkto vertintojo recenzija.pdf
Paskirto vertintojo recenzija
Istorija. V kl. ATRASK-paskirto vertintojo recenzija.pdf