PRIMA B1. Deutsch fur Jugendliche. Band 5. Vokiečių kalba. X kl. V m. m.

arrow_back Grįžti atgal

PRIMA B1. Deutsch fur Jugendliche. Band 5. Vokiečių kalba. X kl. V m. m.
Jin Friederike, Michalak Magdalena, Rohrmann Lutz. Vadovėlio pritaikytojas Katinienė Violeta

Vadovėlis yra orientuotas į vokiečių kalbos kaip antrosios užsienio kalbos mokymo specifiką: metodus, valandų skaičių, moksleivių amžių, interesus. Į šį vadovėlį įtrauktas nacionalinis turinys, atsižvelgiama į lietuvišką specifiką: kultūrą, kalbą, sunkumus mokantis vokiečių kalbos. Vadovėlio metodinė koncepcija šiuolaikiška ir patraukli.

Vadovėlio komplektą sudaro vadovėlis, pratybų sąsiuvinis (su CD), mokytojo knyga ir kompaktinė plokštelė. Pateikiama medžiaga atitinka Bendrosiose programose apibrėžtas dalyko turinio apimtis. Vadovėlio medžiaga suskirstyta į 22 skyrius ir 7 treniruoklius pasitikrinti žinioms pagal Zertifikat Deutsch formatą. Kiekvieno skyriaus pradžioje suformuluojami uždaviniai, numatoma, kaip mokiniai mokysis, kaip parodys, ko išmoko. Taip pat pateikiamos užduotys pagal Europos kalbų aplanką. Vadovėlis apima šias temas: Garsūs žmonės, Profesijos, Svajonės ir norai, Šeima, Butas, Ateitis, Maistas, Sveikata, Darbas, Politika, Jausmai, Kelionės, Ekologija, Vokiškai kalbančios šalys ir pan.).

Metodinė sistema tinka įvairiems mokymosi stiliams, skirtingiems poreikiams ir amžiaus tarpsniui. Medžiaga įvairi, tinka tiek regimajam, tiek girdimajam, tiek motoriniam besimokančiojo tipui. Skyriaus pradžioje pateikiami tikslai orientuoja į pasiekimų minimumą, siūloma ir sunkesnių ir lengvesnių užduočių. Individualizuojant galima kai kurių užduočių atsisakyti.

Visa mokomoji medžiaga pateikiama vaizdžiai ir aiškiai, akcentuojant mokiniui svarbiausius dalykus. Vadovėlyje pateikiama daug paveikslų, koliažų, nuotraukų. Pateikiama medžiaga ir informacija skatina mokinių susidomėjimą, motyvuoja ieškoti, pažinti ir mokytis. Informacinis aparatas, taisyklės, formuluotės sudaro sąlygas mokiniui dirbti savarankiškai. Tai skatina ir vadovėlio koncepcija. Jis tinka mokymuisi mokytis, skatina atrasti patiems.

Kiekvieno skyriaus gale pateiktos įsivertinimo užduotys skatina mokinius stebėti ir apmąstyti savo pažangą, savarankiškai ieškoti papildomos medžiagos internete.

Daugiau informacijos apie šį vadovėlį




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Kalbinis ugdymas
Dalykas
Užsienio kalba (vokiečių)
Klasė
10 klasė
Kalba
Vokiečių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
144
Pirmojo leidimo metai
2011
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
978-5-430-05652-0
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt