PRIMA A2. Deutsch fur Jugendliche. Band 4. Vokiečių kalba. IX kl. IV m. m.

arrow_back Grįžti atgal

PRIMA A2. Deutsch fur Jugendliche. Band 4. Vokiečių kalba. IX kl. IV m. m.
Jin Friederike, Rohrmann Lutz, Rizou Grammatiki. Lietuviškąjį leidimą parengė Katinienė Violeta, Villuvet Povilas

Tęstinis PRIMA A2 vadovėlis yra skirtas konkrečiam ugdymo koncentrui – ketvirtiesiems vokiečių kalbos kaip antrosios užsienio kalbos mokymo metams. Jis orientuotas į besimokantįjį – atitinka amžiaus grupės ypatumus ir poreikius, yra aktualus paaugliui.

Vadovėlis yra tikslingai orientuotas į vokiečių kalbos kaip antrosios užsienio kalbos mokymo specifiką: metodus, valandų skaičių, moksleivių amžių, interesus ir kt. Taip pat į šį vadovėlį yra įtrauktas nacionalinis turinys, atsižvelgiama į lietuvišką specifiką: kultūrą, kalbą, sunkumus mokantis vokiečių kalbos. Vadovėlio metodinė koncepcija šiuolaikiška ir patraukli.

Vadovėlis sudarytas septynių žingsnių principu. Turinį sudaro septynios temos (Sportas ir sveikata, Mokinių mainai, Mūsų šventės, Miestai (Berlynas, Vokietijos miestai, gimtasis miestas ar kaimas), pasaulis ir gamtos apsauga, Kelionės, Atsisveikinimo šventė), iš esmės atitinkančios Bendrosiose programose užsienio kalbai numatytas temas.

Vadovėlis pasižymi atvira metodine didaktine koncepcija, temos glaudžiai susijusios su besimokančiojo kasdienybe. Svarbiausi vadovėlio didaktiniai požymiai: komunikacinis pagrindas, realios situacijos, laisvos komunikacijos skatinimas, integruotas klausymo, skaitymo, kalbėjimo ir rašymo kompetencijų gilinimas, mokymą skatinančios pratimų formos, kryptingas tarimo lavinimas, tarpkultūrinės informacijos sklaida.

Vadovėlio turiniu siekiama supažindinti ir suprasti Vokietijos kultūrą, tradicijas, bendraamžių gyvenimą, lyginant jį su savo gyvenimo realijomis, ugdyti pagarbą savo ir kitoms kultūroms.

Vadovėlio komplektą sudaro:

  • Vadovėlis
  • Pratybų sąsiuvinis (su CD)
  • Mokytojo knyga
  • Kompaktinė plokštelė (vadovėlio klausymo užduotys)

Daugiau informacijos apie šį vadovėlį




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Kalbinis ugdymas
Dalykas
Užsienio kalba (vokiečių)
Klasė
9 klasė
Kalba
Vokiečių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
80
Pirmojo leidimo metai
2010
Leidimas
Naujas (pirmasis)
ISBN
978-5-430-05512-7
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
UAB „Šviesa“
Leidėjo adresas
Vytauto pr. 29, LT-44352 Kaunas
Leidėjo telefonas
8 37 409 126
Leidėjo svetainė
www.sviesa.lt
Leidėjo el. paštas
info@sviesa.lt