Laikas 7. Istorijos vadovėlis. 1 d. VII kl.

arrow_back Grįžti atgal

Laikas 7. Istorijos vadovėlis. 1 d. VII kl.
Kapleris Ignas, Meištas Antanas, Mickevičius Karolis, Šalna Rytas, Šotlandaitė-Juzefovičienė Ingrida, Tamkutonytė-Mikailienė Živilė

Vadovėlio Laikas 7 I dalį sudaro šie skyriai „Pasaulio priešistorė“, „Lietuvos priešistorė“, „Senovės Rytų civilizacijos“, „Egipto civilizacija“ bei atskiros temos „Kas yra istorija ir kam ji reikalinga?“, „Istorijos šaltiniai – praeities liudininkai“, „Kaip orientuotis istorijoje?“. Viso yra 30 atvartų principu pateikiamų temų. Pirmojo vadovėlio dalyje pristatoma pasaulio ir Lietuvos priešistorė ir Senovės Rytų civilizacijos. Vadovėlis atnaujintas ir pataisytas pagal galiojančias mokymo istorijos mokymo programas ir mokytojų dešimtmetį dirbusių su pirmuoju Laikas 7 leidimu gerąją patirtį. Lyginant su pirmuoju leidimu, svarbiausių pokyčių įvyko turinyje. Buvo atsisakyta nepasiteisinusių temų bei įvesta naujų pvz. apie Baltų gentis, finikiečių, hetitų, asirų bei Persijos civilizacijas. Gerokai patobulintas vadovėlio metodinis aparatas, pašalinant pamokoje neveiksmingus klausimus. Taip pat pateikta naujų iliustracijų. Egipto skyrius patalpintas po temų apie Mesopotamiją ir civilizacijos sampratos pristatymo. Tuo siekiama, kad mokinys pirma susipažintu su tuo, kas yra civilizacija, o po to nuosekliai gilintų žinias ir gebėjimus studijuodamas tam tikrą išsamiai ir detaliai pristatomą jos pavyzdį – Senovės Egiptą. Vadovėlį papildo užduočių sąsiuvinis Laikas 7. I dalis. Darbui su vadovėliu viešai prieigai leidyklos svetainėje www.briedis.eu yra pateikiami teminiai planai mokytojams. Laikas 7 yra VII–XII klasės istorijos vadovėlių serijos LAIKAS dalis.

Daugiau informacijos apie šį vadovėlį




Atsiliepimai

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Duomenys

Ugdymo sritis
Visuomeninis ugdymas
Dalykas
Istorija
Klasė
7 klasė
Kalba
Lietuvių
Tinkamumas specialiųjų poreikių mokiniams
Nepritaikytas
Puslapių skaičius
104
Pirmojo leidimo metai
2013
Leidimas
Pataisytas
ISBN
9789955264323
Būsena
Galiojantis
Skaitmeninis
ne
Leidėjas
K. Mickevičiaus leidykla „Briedis“
Leidėjo adresas
Parodų g. 4, LT-04133 Vilnius
Leidėjo telefonas
8 5 270 6479,
Leidėjo svetainė
www.briedis.lt
Leidėjo el. paštas
info@briedis.lt