Verta atlikti visiems: ypatingos mokytojo vasaros užduotys mokiniams

Grįžti

Verta atlikti visiems: ypatingos mokytojo vasaros užduotys mokiniams
event 2019-07-24 domain Švietimo informacinių technologijų centras label_outline Aktualijos

Verta atlikti visiems: ypatingos mokytojo vasaros užduotys mokiniams

Italijos mokytojas Cesare Cata iš Fermo miestelio Markės regione išgarsėjo visame pasaulyje, kai savo mokiniams skyrė neįprastų 15 užduočių vasarai. Jei dar neteko jų skaityti, siūlome suskubti atlikti šias užduotis, nes jos išties puikiai tinka kiekvienam.

15 vasaros užduočių:

  1. Pasivaikščiokite ryte pajūriu visiškai vieni, stebėkite saulės blyksnius vandenyje pagalvokite apie tai, kas daro jus laimingus.
  2. Stenkitės vartoti naujus žodžius, kuriuos mes išmokome šiais metais. Kuo daugiau galėsite pasakyti, tuo įdomiau mąstysite. Kuo daugiau minčių kils, tuo laisvesni tapsite.
  3. Skaitykite! Tiek daug, kiek tik galite. Bet ne todėl, kad turite tai padaryti. Skaitykite, nes vasara įkvepia svajonėms ir nuotykiams, o skaitymas yra panašus į skrydį. Skaitykite, nes tai geriausias būdas maištauti (dėl patarimo, ką skaityti, kreipkitės į mane).
  4. Venkite visko, kas jums kelia negatyvius ar tuštumos pojūčius (daiktų, situacijų ir žmonių). Ieškokite įkvėpimo ir draugų, kurie jus praturtina, kurie jus supranta ir vertina tokius, kokie esate.
  5. Jei jums liūdna ar baisu, nesijaudinkite: vasara, kaip ir bet kuris kitas nuostabus dalykas gyvenime, gali širdyje sukelti sąmyšį. Rašykite dienoraštį, aprašykite savo jausmus. Rugsėjį, jei norėsite, galėsime kartu tai paskaityti.
  6. Šokite ir nieko nesidrovėkite. Visur, kur tik norisi: ar šokių aikštelėje, ar savo kambaryje vieni. Vasara – tai šokis, kvaila nebūti jo dalimi.
  7. Nors vieną kartą pasitikite saulėtekį. Stovėkite tyliai ir giliai kvėpuokite. Užmerkite akis ir pajauskite dėkingumą.
  8. Daug sportuokite.
  9. Jei sutiksite kažką, kas jums labai patiks, pasakykite tai jam ar jai taip gražiai ir įtikinamai, kaip tik sugebate. Nebijokite likti nesuprasti. Jei nieko nepavyks, vadinasi, nebuvo lemta, o jei jus supras ir sulauksite atsako, tai ši vasara bus tikrai įsimintina (nesėkmės atveju grįžkite prie 8 užduoties).
  10. Peržvelkite mūsų pamokų užrašus: palyginkite visą tai, ką mes skaitėme, su tuo, kas vyksta jūsų gyvenime.
  11. Būkite laimingi kaip saulės šviesa, laisvi ir nevaldomi kaip jūra.
  12. Nesikeikite, būkite mandagūs ir paslaugūs.
  13. Žiūrėkite gerus filmus su įdomiais emocionaliais dialogais (jei galite – anglų kalba). Taip vienu metu tobulinsite kalbos įgūdžius ir ugdysite emocinius gebėjimus, vaizduotę.
  14. Vasara – tai magija. Žėrinčioje ryto aušroje ir tvankiomis vasaros naktimis svajokite, koks gali ir turi būti gyvenimas. Darykite viską, kas nuo jūsų priklauso, ir niekada nepasiduokite siekdami svajonės.
  15. Būkite geri.

Renginių kalendorius