Veiklos vasarą: keletas paprastų darbelių, kuriuos padarys kiekvienas vaikas

Grįžti

Veiklos vasarą: keletas paprastų darbelių, kuriuos padarys kiekvienas vaikas
event 2019-07-05 domain Švietimo informacinių technologijų centras label_outline Aktualijos

Veiklos vasarą: keletas paprastų darbelių, kuriuos padarys kiekvienas vaikas

Daugeliui tėvų puikiai pažįstamas jausmas, kai gaunamas pranešimas: „Nepamirškite penktadienį atnešti pagaminto darbelio rudens šventei“.  Siūlome keletą įdomių ir itin paprastų kūrybinių idėjų – galima tai pasilikti ateičiai arba išmėginti ir pasidaryti jau dabar.

Dažnai vaikų darbeliai būna gana kankinanti patirtis tėveliams. Kartais tenka skubėti paskutinėmis dienomis prieš būsimą šventę darželyje ar mokykloje. O dar tas jausmas, kai reikia... Bet viskas gali būti daug paprasčiau: net iš paprastų buitinių daiktų galime pasidaryti gražių darbelių ir kartu su vaiku naudingai praleisti laiką. Portalas mel.fm atrinko keletą kūrybiškų idėjų, kurias galima išbandyti ir tėveliams, ir mokytojams klasėje.

  1. Lėktuvėlis

Priemonės:

mediniai drabužių segtukai;

trys ledų pagaliukai;

klijai;

žirklės;

dažai (nebūtina).

Vienoje pusėje prie drabužių segtuko pritvirtiname du ledų pagaliukus – tai bus lėktuvo sparnai. Kitame gale priklijuokite pusę ledų pagaliuko (lengva nukirpti žirklėmis) – tai bus lėktuvo uodega. Geriau naudoti karštus klijus ar specialius klijus medienai.

  1. Vėduoklė

Priemonės:

popierius;

du ledų pagaliukai;

klijai.

Tarp dviejų ledų pagaliukų klijuojame popierių, sulankstytą „akordeonu“ – taip išeis graži vėduoklė. Ją galite papuošti piešiniais, lipdukais ar karpiniais, pvz., popierinėmis snaigėmis.

  1. Lėlių teatras.

Priemonės:

ledų pagaliukai;

flomasteriai arba spalvoti rašikliai;

spalvota lipni juosta ar spalvotas popierius.

Iš tų pačių ledų pagaliukų galite gaminti lėles piešdami veidus su rašikliais, o drabužiai bus pagaminti iš spalvotos lipnios juostos, spalvoto popieriaus ar saldainių popierėlių. Tai gali būti ne tik lėlės, bet ir pasakų personažai, su kuriais galima vaidinti spektaklį.

  1. Kryžiukai-nuliukai arba domino.

Priemonės:

10 apvalių lygių akmenėlių;

dažai.

Iš dešimties mažų apvalių akmenukų galite pasigaminti smagų kryžiukų-nuliukų žaidimą (domino žaidimui reikės 28 akmenėlių). Tiesiog atkreipkite dėmesį į būtinus simbolius. Geriau naudoti akrilo dažus, bet tiks ir guašas, paviršių užlakuokite. Jei akmenėlius įdėsite į gražų maišelį ar dėžutę, bus puiki dovanėlė ar suvenyras.

  1. Sapnų gaudyklė

Priemonės:

kartonas, siuvinėjimo lankelis ar kita žiedo formos priemonė;

siūlai, juostelės;

įvairios mielos smulkmenos.

Tai gražus darbelis, kuris gali papuošti namus. Iškirpkite apskritimą iš kartono ir apvyniokite aplink siūlais, kad sukurtumėte žiedą iš juostelių, ant kurių galite kabinti įvairius karoliukus, kriaukles, plunksnas, sagas. Šis paprastas daiktas gali pagelbėti ir kaip terapija vaikams, kuriuos kankina košmarai: tiesiog pasakykite jiems, kaip visi baisūs sapnai įsipainios į siūlus ir pradings.

  1. Mandala iš sūrios tešlos

Priemonės:

dangtelis;

druskos tešla;

grūdai, pupelės, sėklos.

Jei turite dar mažą vaiką, tuomet druskos tešlos mandala bus puikus kūrinys, kuris dar ir lavins smulkiąją motoriką. Imkite stiklainio dangtelį, pripildykite druskos tešlos (iš miltų, druskos, vandens ir krakmolo) arba plastilino ir suformuojame skritulį. Galite naudoti pupeles, žirnius, lęšius, kitas sėklas. Iš grūdų ir sėklų dėliojame mandalą.


Renginių kalendorius