Užsienio universitetai parodoje – „Tarptautinių studijų dienos 2019“

Grįžti

Užsienio universitetai parodoje – „Tarptautinių studijų dienos 2019“
event 2019-09-17 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Užsienio universitetai parodoje – „Tarptautinių studijų dienos 2019“

Susitikite su užsienio universitetų atstovais parodoje „Tarptautinių studijų dienos 2019“ rugsėjo 18 d. Vilniuje (Radisson Blu Hotel Lietuva konferencijų centre)  ir rugsėjo 19 d. Kaune (Park Inn By Radisson Kaunas), taip pat su oficialiu universitetų partneriu Baltijos šalyse ir parodos organizatoriumi - Baltic Council for International Education.

Jungtinė Karalystė

Ši šalis stipriai laikosi lyderio pozicijose pasaulyje pagal užsienio studentų skaičių. Tai galima paaiškinti mokymo įstaigų puikia reputacija ir perspektyva gauti gerą darbą.

Jokios politinės krizės niekada nesustabdė jaunų žmonių iš įvairių šalių atvykti ir pasisemti žinių iš Jungtinės Karalystės universitetų, nes būtent  šioje šalyje yra įsikūrę keli geriausi pasaulio universitetai, turintys ilgą istoriją: Oxford (įkūrimo metai - 1096), Cambridge (1209), St. Andrews (1410), Glasgow (1451). Tai reiškia, kad per daugelį amžių susiformavo ir vystėsi mokslinė mintis.  Užsienio studentus vilioja aukšta dėstymo kokybė ir mokslinis tiriamasis lygis. Greta tradicinių „red-brick“, Anglijoje gausu ir šiuolaikinių universitetų, siūlančių naujas studijų programas, specialybes paklausias darbo rinkoje, tokias kaip logistika, marketingas, landšafto dizainas, verslas, turizmas ir kt.

Kalbant apie reikalavimus ketinantiems savo studijas pradėti 2020 metais, tai ES piliečiams kaip ir anksčiau bus suteikiama paskola, pilnai padengianti bakalauro studijų kainą. Magistrai gali imti paskolą iki 10 609 GBP ir savo nuožiūra padengti ne tik mokslo, bet ir apgyvendinimo išlaidas.

Parodoje „Tarptautinių studijų dienos 2019“ dalyvaus šie universitetai:

Parodose Vilniuje ir Kaune dalyvaus šie universitetai:

  • University of Leeds
  • Leeds Beckett University
  • Northumbria University
  • De Montfort University (tik Vilniuje)
  • Bangor University (tik Vilniuje)

Nyderlandai

Šiandien Olandija – neginčijamas lyderis Europos kontinente aukštojo išsilavinimo srityje. Užsienio studentų skaičių čia sudaro 80 000, iš kurių 57 000 – Europos Sąjungos studentai. Šiuo metu studentai turi galimybę  pasirinkti iš daugiau nei 2 000 studijų programų anglų kalba.

Sutikite parodose Kaune ir Vilniuje universitetų atstovus:

  • Tilburg University
  • Fontys University of Applied Sciences
  • Windesheim University of Applied Sciences
  • The Hague University of Applied Sciences (tik Vilniuje)
  • Saxion University of Applied Sciences (tik Kaune)

Belgija

Artevelde University of Applied Sciences – įkurtas 2000 metais apjungus 4 mokymo įstaigas. Anglų kalba studijuoti galima šias bakalauro programas:  Graphic and Digital Media, International Business Management, International Office Management. Universitetas yra Ghent mieste, laikomu studentiškiausiu Belgijos miestu; iš 260 tūkst. gyventojų net 77 tūkst. – studentai. 

Šveicarija

Ši šalis garsėja puikiai ruošianti specialistus viešbučių verslo ir turizmo srityse.

Parodoje Vilniuje dalyvaus aukštoji verslo mokykla Vatel Switzerland. Čia siūlomos bakalauro ir magistro programos anglų ir prancūzų kalbomis svetingumo ir turizmo verslo srityje. Neatskiriama mokymo dalis yra darbinė praktika – paprastai atliekama 4* ar 5* viešbučiuose.

Kinija

Kiekvienais metais vis daugiau studentų iš Europos renkasi studijas Kinijoje.  25 šalies universitetai patenka į 500 geriausių pasaulio universitetų reitingą  (QS World University Rankings 2019). Parodoje „Tarptautinių studijų dienos 2019“ dalyvaus:

  • Southern University of Science and Technology
  • Shenyang University (tik Vilniuje)

Vengrija

Parodoje Vilniuje dalyvauja University of Veterinary Medicine Budapest – vienas seniausių veterinarinės medicinos universitetų įkurtas 1787 metais. Šiandien jis yra top 7 veterinarijos mokyklų Europoje ir yra akredituotas Europos veterinarijos švietimo įstaigų asociacijos. Studijos siūlomos vengrų, anglų, ir vokiečių kalbomis, todėl universitetas įgijo tarptautinės universiteto statusą. Studentai praktinių žinių įgyja tyrimų laboratorijose ir gyvūnų klinikose. Tam yra skiriamas didžiulis dėmesys. Diplomas pripažįstamas visose Europos sąjungos šalyse, taip pat keliose šalyse, esančiose už jos ribų.

Latvija, Švedija

  • RTU Riga Business School (tik Vilniuje)
  • Stockholm School of Economics (Vilniuje ir Kaune)

Kviečiame atvykti į parodą ir susitikti su universitetų atstovais ir gauti visą informaciją apie studijų programas, stojimo reikalavimus, dokumentų teikimo procesą.

Taip pat rašykite, skambinkite ir klauskite. Mes visuomet pasiruošę susitikti Baltic Council for International Education ofise, suteikti papildomą informaciją ir suorganizuoti stojimo procesą į Olandijos universitetus.

Atminkite, kad mokymo įstaigą rinktis reikia atsakingai, o teisinga ir laiku gauta informacija yra sėkmės pagrindas!

„Tarptautinių studijų dienos 2019”

Rugsėjo  18 d. Vilniuje

Parodos vieta:  Radisson Blu Hotel Lietuva konferencijų centre, Konstitucijos pr. 20 Vilnius

Parodos laikas: 10.00 – 18.00

Rugsėjo  19 d. Kaune

Parodos vieta:  Park Inn Hotel by Radisson, K.Donelaičio g. 27 Kaunas

Parodos laikas: 11.00 – 17.00

Įėjimas nemokamas

Parodos dalyvių sąrašą rasite čiahttps://bit.ly/2NmFpnG

„Baltic Council for International Education“ informacija


Renginių kalendorius