Švietimo aktualijų konferencijoje – apie santykius ir ugdymą nuotolinio mokymosi realybėje

Grįžti

Švietimo aktualijų konferencijoje – apie santykius ir ugdymą nuotolinio mokymosi realybėje
event 2020-09-23 domain Lietuvos vaikų ir jaunimo centras label_outline Aktualijos

Švietimo aktualijų konferencijoje – apie santykius ir ugdymą nuotolinio mokymosi realybėje

Pandemijos iššūkiai švietimui, su kuriais susiduriame šiandien, vieni didžiausių per pastarąjį šimtmetį. Covid-19 paspartinti pokyčiai švietime – taip pat vieni sparčiausių. Minėtas virusas jau per pirmąsias kelias savaites pakeitė švietimo sritį neatpažįstamai – ypač aktualiu tapo prieš tai neįvertintas nuotolinis mokymas(is), privertęs mokytojus ir moksleivius skubiai tobulinti informacinių technologijų, efektyvios komunikacijos bei kitų sričių žinias ir įgūdžius.

Mokyklų bendruomenėms kyla daug su pokyčiais susijusių klausimų – apie tai, kaip nuotoliniu būdu palaikyti šiltus santykius su moksleiviais bei perteikti jiems būtinų žinių? Kaip skatinti moksleivių motyvaciją mokytis bei ugdytis bendruosius gebėjimus? Kaip mokytojams padėti išgyventi psichikai tenkančią pokyčių naštą bei kelti jų motyvaciją keistis, adaptuotis? Kaip  suburti iniciatyvią ir naujovėms atvirą mokyklos bendruomenę?

Ieškant atsakymų į šiuos klausimus, spalio 8-ąją (ketvirtadienį) 12.00–16.10 val. rengiama nuotolinė, mokyklų bendruomenėms skirta konferencija „Nestabilus ryšys: santykiai ir ugdymas nuotolinio mokymosi realybėje“.

Konferencija skirta apžvelgti nuotolinį mokymąsi švietimo įstaigų vadovų, mokytojų, tėvų bei mokinių akimis; dalintis patirtimis ir kurti šiandienos realijas atitinkančią švietimo metodologiją.

Konferencijoje pranešimus skaitys ir patirtimi dalinsis vaikų ir paauglių psichiatras Linas Slušnys, Vilniaus Balsių progimnazijos, Balsių mokyklos ir Erudito licėjaus pedagogas Mantas Karanauskas, Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentė Sara Aškinytė, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro direktorius Valdas Jankauskas, gydytojas psichiatras, psichoterapeutas prof. Eugenijus Laurinatis, komunikacijos specialistas, „Choco Agency“ partneris Tomas Nemūra, taip pat neformaliojo švietimo praktikai Agnė Rickevičienė ir Algimantas Žadeikis.

Po pranešimų vyks diskusijos mažesnėse, nuotolinio ugdymo problemoms skirtose darbo grupėse – apie neformaliojo ugdymo iššūkius ir galimybes, mokyklos bendruomenės telkimą, mokinių įsitraukimo skatinimą bei mokytojo savipagalbą ir rūpinimąsi savimi.

Dalyvavimas konferencijoje nuotolinis ir nemokamas, tačiau privaloma išankstinė registracija internetu.

Daugiau informacijos čia.

Konferenciją organizuoja Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, transliacijos partneris – Pedagogas.lt.

 


Renginių kalendorius