Sudaryta nauja darbo grupė, toliau tobulinsianti etatinio užmokesčio modelį

Grįžti

Sudaryta nauja darbo grupė, toliau tobulinsianti etatinio užmokesčio modelį
event 2019-11-28 domain Švietimo, mokslo ir sporto ministerija label_outline Aktualijos

Sudaryta nauja darbo grupė, toliau tobulinsianti etatinio užmokesčio modelį

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija sudarė naują darbo grupę etatiniam mokytojų darbo apmokėjimui tobulinti. Ši darbo grupė iki vasario 1 d. parengs siūlymus, kaip toliau tobulinti etatinio darbo užmokesčio modelį, ištaisyti pastebėtus trūkumus ar praktikoje nepasiteisinusius dalykus.

Į darbo grupę įeina Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos, Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“, Švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas“, Lietuvos profesinio mokymo įstaigų asociacijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos, Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos, Lietuvos švietimo įstaigų vadovų profesinės sąjungos, Lietuvos savivaldybių švietimo padalinių vedėjų asociacijos, Muzikos ir meno mokyklų vadovų asociacijos, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai.

    

Ministras Algirdas Monkevičius yra pabrėžęs, kad bus nuolat stebima, kaip veikia naujasis modelis ir, jeigu reikės, jis bus koreguojamas.

Mokytojų etatinis darbo užmokesčio modelis dviem etapais buvo pradėtas įvesti nuo 2018 m. rugsėjo. Šiemet kovo 1 d. ministras Algirdas Monkevičius pasirašė teisės aktus, įteisinančius etatinio mokytojų darbo užmokesčio modelio tobulinimus, kurie įsigaliojo nuo rugsėjo. Patobulintame etatinio modelyje buvo pakeista etato sandara – atsisakyta trijų kategorijų darbo valandų, apsiribota dviem kategorijomis – tai valandos, skiriamos pamokoms ir pasiruošimui, mokinių darbams vertinti, vadovauti klasei, bei valandos, skiriamos veikloms mokyklų bendruomenei ir kvalifikacijai tobulinti. Kitas svarbus pakeitimas – pagal klasės dydį diferencijuojamos valandos, skiriamos vadovauti klasei.

Pamokoms pasiruošti ir mokinių darbams vertinti skirtos valandos taip pat diferencijuojamos pagal mokomuosius dalykus ir klasės dydį – didesnė klasė, daugiau ir laiko pasirengimui, mokinių darbų taisymui. Taip pat buvo apibrėžtos privalomos ir neprivalomos valandos, skiriamos mokyklos bendruomenei, atsirado tikslesnės nuostatos dėl darbo grafiko sudarymo, mokytojų poilsio, nuotolinio darbo.


Renginių kalendorius