STEAM mokslų konkursas „Mūsų eksperimentas“

Grįžti

STEAM mokslų konkursas „Mūsų eksperimentas“
event 2019-06-03 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras label_outline Projektai ir konkursai

STEAM mokslų konkursas „Mūsų eksperimentas“

Geriausiųjų darbų autoriai bus apdovanojami  birželio 4 d. Vilniaus universiteto Botanikos sode (Kairėnų g. 43, Vilnius) . 

Kviečiamų dalyvių sąrašas

STEAM mokslų konkurse „Mūsų eksperimentas“ šiemet dalyvauja ir konkursinius darbus pateikė daugiau kaip 300 mokinių. Konkurse dalyvauja ir pradinukai, ir gimnazistai. Darbai originalūs, tyrinėjantys įdomiausius gamtos reiškinius ir dėsnius. 

Baigėsi kūrybinis gamtos mokslų konkursas „Mūsų eksperimentas“. Konkursui pateikta 80 mokinių darbų. Jų tematika – fizikos, chemijos, biologijos eksperimentai bei jų integraciniai ryšiai. Mokiniai kėlė hipotezes, numatė būsimų eksperimentų tikslą ir uždavinius, planavo eigą, fiksavo eksperimentus trumpuose filmuose. 

Konkurso rengėjai – Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, partneris Vilniaus universiteto botanikos sodas.

Darbus vertino: VDU Gamtos mokslų fakulteto Biochemijos katedros profesorė habil. dr. Vida Mildažienė, Lietuvos biologijos mokytojų asociacijos pirmininko pavaduotojas Romas Darafėjus, Lietuvos fizikos mokytojų asociacijos narė Jūratė Blažienė, Vilniaus universiteto lektorė, biologijos mokytoja ekspertė doc. dr. Rita Makarskaitė-Petkevičienė.

Ekspertai pažymėjo, kad konkurso darbų tematika, o ypač gebėjimas pateikti atliktus eksperimentus tobulėja. Mokiniai ne tik kūrybiškai atlieka bandymus, bet ir geba vaizdžiai perteikti atliktą veiklą savo filmuose, kuriems sukurti reikalingi įgūdžiai, žinios. Tokius filmus galima naudoti ir kaip mokymo priemones bendraamžiams. Iš svarbiausių darbų trūkumų buvo paminėta paprastų, demonstracinių bandymų atkartojimas. 

Pirmųjų vietų laimėtojų laukia kelionė į Berlyną, Vokietijos technikos muziejų, vieną didžiausių tokio pobūdžio muziejų Europoje. 

Konkurso nuostatai Metodiniai patarimai 


Renginių kalendorius