Sostinės savivaldybė švietimo lyderius ugdys kartu su ISM

Grįžti

Sostinės savivaldybė švietimo lyderius ugdys kartu su ISM
event 2020-03-05 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Sostinės savivaldybė švietimo lyderius ugdys kartu su ISM

Vis daugiau dėmesio skirianti ugdymo kokybės gerinimui, sostinės savivaldybė jungiasi prie „Švietimo lyderystės“ programos – kartu su ISM ugdys ateities darželių ir mokyklų vadovus, skatindami jų lyderystę. Šiandien Vilniaus meras Remigijus Šimašius pasirašė bendradarbiavimo sutartį su ISM universitetu, kuri leis ugdymo įstaigų vadovams dalyvauti universiteto organizuojamoje „Švietimo lyderystės“ programoje: kelti savo kvalifikaciją švietimo vadybos srityje ir siekti magistro diplomo. Taip Vilniaus savivaldybė aktyviai sprendžia šiuo metu itin aktualią švietimo įstaigų vadovų poreikio problematiką ir vadybos kokybės stiprinimo klausimus.

„Švietimo kokybės gerinimas Vilniuje yra vienas miesto prioritetų, kurį nuosekliai įgyvendiname. Kuriant šiuolaikiškas ugdymo įstaigas svarbu užtikrinti profesionalų ir kokybišką vadovavimą. Lyderystės įgūdžių stiprinimas svarbus dirbantiems ir būsimiems vadovams, todėl renkamės bendradarbiauti su ISM, kuris yra šios srities lyderis ir ateina į talką spręsti šiuos uždavinius“, – sutarties su ISM privalumus vardijo meras R. Šimašius.

Iš viso programoje mokytis galės 40 esamų ir būsimų Vilniaus mokyklų ir darželių vadovų. Atrenkant bus svarbi jų motyvacija, įsipareigojimas siekti karjeros ir tapti arba toliau būti Vilniaus švietimo įstaigų vadovais.

„Didžiulė vykstanti švietimo įstaigų vadovų kaita Vilniuje – ir didelis iššūkis, ir istorinis šansas miestui. Kartu su ISM mes žengiame į naują švietimo lyderių rengimo etapą siekdami, kad Vilniuje sudarytume kuo geresnes sąlygas ugdytis kūrybiškoms ir savarankiškoms asmenybėms. Džiaugiuosi, kad šalia miesto organizuojamų naujų mokytojų ar vadovų mentorystės bei tobulėjimo programų, pradedame rūpintis ir jų ruošimu“, – kalbėjo sostinės mero pavaduotojas Vytautas Mitalas.

Sostinės ugdymo įstaigų vadovai „Švietimo lyderystės“ programos metu studijuos ir analizuos švietimo įstaigų kokybiškai vadybai aktualius dalykus. Studijos apims tokius modulius kaip strategija, rinkodara, lyderystė ir organizacijos valdymas. Vadovai, kurių didžioji dalis yra edukologijos specialistai, tobulės švietimo organizacijų žmogiškųjų išteklių valdyme, mokysis skatinančios lyderystės ir švietimo projektų inovacijų, gilinsis į socialinių ir švietimo lyderystės tyrimų metodus. Paskaitos vyks lietuvių ir anglų kalbomis.

„Šiuo metu net 239 švietimo įstaigos Lietuvoje neturi nuolatinio vadovo. Tai reiškia, kad beveik dešimtadalis ugdymo įstaigų neturi galimybės nuosekliai planuoti savo veiklos ir finansų, diegti inovatyvių mokymų metodikų, išnaudoti viso ugdymo potencialo. Tokio masto problema reikalauja visuomenės ir atsakingų institucijų sutelktumo. Vilniaus miesto savivaldybės sprendimas prisijungti prie „Švietimo lyderystės“ programos yra įkvepiantis pavyzdys. Kviečiame visas šalies savivaldybes dalyvauti šioje programoje ir tokiu būdu spręsti švietimo įstaigų lyderystės problemas“, – sako ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius dr. Dalius Misiūnas.

Tai – tik viena iš kelių sostinės ugdymo įstaigų vadovų kvalifikacijos kėlimui skirtų priemonių: jau dabar bendrojo ugdymo įstaigų vadovai kasmet rudenį dalyvauja metiniame švietimo forume, kartu su vadovų asociacija kasmet organizuojamos kvalifikacijos kėlimo kelionės į užsienį. Savivaldybėje kas mėnesį organizuojami vadovų pasitarimai, kuriuose supažindinami su naujovėmis, aptariami aktualūs darbų organizavimo klausimai.

Vadovams rengiami ir Vilniaus švietimo pažangos centro kvalifikacijos kėlimo projektai – „Mentorių mokymai“, „Pretendentų į švietimo įstaigų vadovus kompetencijų tobulinimas“ bei kt. Metų pabaigoje už gerą darbą vadovams skiriamos premijos. Tarptautinės mokytojų dienos proga apdovanojami bei paskatinami Metų vadovai.

Vilniaus miesto savivaldybė kviečia aktyvius, kūrybiškus švietimo specialistus tapti bendrojo ugdymo įstaigų vadovais – būti lyderiais ir ugdyti laisvas bei atviras asmenybes. Darbo skelbimus galite rasti www.vilnius.lt/karjera

Daugiau informacijos apie švietimo programą galima rasti čia: https://www.ism.lt/node/7788

Vilniaus miesto savivaldybės informacija


Renginių kalendorius