Sostinėje susirinko gabiausi Lietuvos moksleiviai – vyko jaunimo kūrybos vakaras „ESAM“

Grįžti

Sostinėje susirinko gabiausi Lietuvos moksleiviai – vyko jaunimo kūrybos vakaras „ESAM“
event 2019-06-03 domain Vilniaus miesto savivaldybė label_outline Aktualijos

Sostinėje susirinko gabiausi Lietuvos moksleiviai – vyko jaunimo kūrybos vakaras „ESAM“

Vilniaus rotušėje į kūrybiškumo šventę susirinko jaunieji talentai iš visos Lietuvos – čia šeštadienio vakare vyko moksleivių kūrybos vakaras „ESAM“. Ketvirtą kartą organizuojamame renginyje iš visos Lietuvos suvažiavo gimnazistai, kurie atskleidė savo gebėjimus muzikos kūrime ir muzikavime, poezijos ir prozos kūrime, režisūroje ir vaidyboje. Renginio data pasirinkta neatsitiktinai – birželio 1-oji yra tarptautinė vaikų gynimo diena.

Vakaro metu muzikavo ir meistriškai savo instrumentus prakalbino Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos jaunieji talentai – trapumu ir rafinuotumu sužavėjo violončele ir fortepijonu atliekami Gabriel Faure kūriniai. Respublikinio Undinės Nasvytytės vardo moksleivių skaitovų konkurso nugalėtojai savo charizma užbūrė skaitydami ištraukas iš Aldonos Ruseckaitės ir Sigito Parulskio kūrinių, savo minčių žavesį atskleidė ir jaunieji poetai ir autorinių bei Vytauto Kernagio dainų atlikėjai.

Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijos teatro studijos „Arielis“ aktoriai renginio metu suvaidino Lietuvos jaunųjų dramaturgų konkurso „Išskleisk kūrybos sparnus“ laureatės Luknės Kraujelytės pjesės fragmentą. Savo filmus pristatė ir trys perspektyvios Skalvijos kino akademijos studentės.

Renginyje taip pat buvo galima pasigrožėti Lietuvos mokinių jaunųjų filologų, meninio skaitymo, dainuojamosios poezijos konkursuose geriausiai įvertintų ir pripažintų, Lietuvos moksleivių iš Kauno, Panevėžio, Varėnos  ir Vilniaus, Plungės ir Vilkaviškio rajonų, kūryba.

Renginio pabaigoje svečių teisėmis pasirodė ir žiūrovus džiugino gitaros ir smuiko duetas – dainų autorius ir atlikėjas Gytis Ambrazevičius ir smuikininkas Paulius Vaicekauskas.

Lietuvos moksleivių kūrybos vakaras „ESAM“ jauniesiems kūrėjams suteikia galimybę ne tik būti pastebėtiems ir įvertintiems, ne tik patirti jaudinančio susitikimo su žiūrovais džiaugsmą, bet ir susipažinti su bendraminčiais, tobulėti ir savo kūryba įkvėpti kurti kitus.

Vilniaus kultūros centras visus vilniečius ir miesto svečius kviečia palaikyti jaunuosius kūrėjus – padovanoti jiems dėmesį ir aplodismentus. Kūryba – tai bendravimo būdas. Be žiūrovo ji neegzistuoja.

Renginio partneriai – Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lituanistų sambūris, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, leidykla „Homo liber“, leidykla „Dominicus Lituanus“, Lietuvos mokslų akademija, mokymosi tinklas „Mano dienynas“.

Nuotr. autor. Saulius Žiūra


Renginių kalendorius