Socialinė iniciatyva „Jūsų vaikai netiki Baubais, o Jūs?“ apie autizmo spektro sutrikimą, turinčius vaikus

Grįžti

Socialinė iniciatyva „Jūsų vaikai netiki Baubais, o Jūs?“ apie autizmo spektro sutrikimą, turinčius vaikus
event 2020-10-16 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Projektai ir konkursai

Socialinė iniciatyva „Jūsų vaikai netiki Baubais, o Jūs?“ apie autizmo spektro sutrikimą, turinčius vaikus

 

Asociacija „Kitoks vaikas“ pradeda socialinę iniciatyvą „Jūsų vaikai netiki baubais, o Jūs?“, kuri padės sugriauti stereotipus apie vaikus, turinčius autizmo spektro sutrikimą.

Baubai egzistuoja tik tada, kai jais tikite. Panašiai ir su gandais, baimėmis ar stereotipiniais įsitikinimais – dažniausiai bijote to, ko nežinote. Nepagrįsti mūsų suaugusiųjų įsitikinimai apie vaikus, turinčius autizmo spektro sutrikimą, uždaro duris vaikams pilnavertiškai įsitraukti į  bendruomeninį gyvenimą ar mokytis kartu su visais ugdymo įstaigose.

Priėmus Švietimo įstatymo pataisą, numatyta, kad negalią turintys vaikai galės mokytis bendrojo ugdymo įstaigoje kartu su kitais bendraamžiais, o ne specializuotose institucijose, kaip neretai būdavo iki šiol.

Asociacijos „Kitoks vaikas“ valdybos pirmininkė Daina Šiekštelytė - Valkerienė skatina ugdymo įstaigų bendruomenes, viešąsias paslaugas teikiančias įstaigas, taip pat visų vaikų tėvus būti tolerantiškais ir pasistengti suprasti vaikus, turinčių autizmo spektro sutrikimą, jų kitoniškumą, neturėti išankstinių nuostatų ir nepagrįstų baimių. Šių dalykų galime išmokti iš savo pačių vaikų. Jų mažuose pasauliuose didelė laisvė, kurioje telpa BAUBAI ir nebaubai. Vaikai myli visus, o BAUBUS kartais ypatingai. Mokykimės iš savo vaikų, nes Jūsų palaikymas ir supratimas labai svarbus kitokių vaikų tėvams, broliams, sesėms ir artimiesiems.

Asociacijos iniciatyva sukurtas socialinės reklamos klipas skelbia: „Jūsų vaikai netiki baubais, o Jūs?“. Sužinoti kokio dydžio baubą savyje auginate, galite atlikdami testą: www.baubotestas.lt

Iniciatyvą remia Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Socialinės reklamos klipas: 

Asociacijos „Kitoks vaikas“ informacija


Renginių kalendorius