Skelbiame užsienio lietuvių neformaliojo lituanistinio švietimo ir sporto projektų konkursą

Grįžti

Skelbiame užsienio lietuvių neformaliojo lituanistinio švietimo ir sporto projektų konkursą
event 2020-12-08 domain Švietimo, mokslo ir sporto ministerija label_outline Projektai ir konkursai

Skelbiame užsienio lietuvių neformaliojo lituanistinio švietimo ir sporto projektų konkursą

Konkurse kviečiamos dalyvauti lituanistinės mokyklos ir užsienyje veikiančios, neformalųjį lituanistinį švietimą vykdančios švietimo įstaigos arba jas vienijančios organizacijos. Į finansavimą gali pretenduoti projektai, kuriais skatinama lituanistė mokyklos veikla, siekiama bendradarbiauti su kitomis lituanistėmis užsienio ar Lietuvos švietimo įstaigomis, pvz., rengti bendras vaikų ir jaunimo veiklas, stovyklas, mainų programas. Švietimo įstaigos ir organizacijos taip pat kviečiamos teikti projektus metodinei ir mokomajai medžiagai, tautinei atributikai, mokymo priemonėms kurti bei įsigyti, tobulinti mokytojų bei užsienio lietuvių bendruomenių Švietimo tarybų atstovų kvalifikaciją, leisti informacinius leidinius.

Užsienio lietuvių organizacijos konkursui gali teikti projektus, kuriais siekia palaikyti bendradarbiavimą su Lietuvos sporto organizacijomis, kelti trenerių, fizinio aktyvumo specialistų, užsienio lietuvių bendruomenių Sporto tarybų atstovų kvalifikaciją, įsigyti sportavimo ir kitų priemonių.

Projektų paraiškas reikia pateikti iki 2021 m. sausio 11 d., jų teikėjai turėtų atsižvelgti į COVID-19 plitimo grėsmę ir įvertini projektų įgyvendinimo galimybes, numatyti situaciją atitinkančias veiklas. Išsami informacija apie reikalavimus projektams ir jų vertinimo kriterijus skelbiama ŠMSM interneto svetainėje.

Konkurso tikslas – skatinti užsienio lietuvius mokytis lietuvių kalbos, Lietuvos valstybės istorijos, kultūros, pažinti Lietuvos dabartį, taip pat sudaryti sąlygas saviraiškai lietuvių kalba, stiprinti ir puoselėti lietuvybę, telkti lietuvių bendruomenes užsienyje, jų narius įtraukti į sveikatą stiprinančią ir fizinį aktyvumą didinančią veiklą.

 

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos

Komunikacijos skyrius

El. paštas info@smm.lt

Tel. +370 5 219 1235


Renginių kalendorius