Skelbiama pirmosios „LRT pamokėlių“ savaitės programa

Grįžti

Skelbiama pirmosios „LRT pamokėlių“ savaitės programa
event 2020-04-06 domain Švietimo, mokslo ir sporto ministerija label_outline Projektai ir konkursai

Skelbiama pirmosios „LRT pamokėlių“ savaitės programa

LRT TELEVIZIJA pradeda rodyti laidą „LRT pamokėlės“, skirtą ikimokyklinio, priešmokyklinio amžiaus vaikams ir 1-4 klasių moksleiviams. Projekto organizatoriai – visuomeninis transliuotojas LRT, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Kultūros ministerija. Iniciatyvos globėja – Diana Nausėdienė.

„LRT pamokėlės“ bus rodomos 12 val. per LRT.

PIRMADIENIS (balandžio 6 d.)

1. Knygų klubas. Skaitymo receptas. Penki klausimai (Ką? Kur? Su kuo? Kada ir kiek? Kaip?), į kuriuos atsakę, gausite tobulą skaitymo receptą. Mokytoja Dovilė Pelegrimė.

2. Mokėjimas mokytis. Vaikai bandys ištarti ir parašyti savo vardą. Kiekvienas sužinos, kokios raidės yra jo varde, ir mokysis savo vardą užrašyti. Bandys įsiminti savo vardo pirmą raidę. Mokytoja Jana Valauskienė.

3. Tremtis. Vaikai sužinos apie tremtį. Ką reiškia žodis tremti (t. y. išvežti priverstinai). Papasakosime, kokius žmones kur vežė ir kodėl būtent į tokias šalis, kokios ten buvo gamtinės, gyvenimo sąlygos ir pan. Priminsime, kad tuomet dauguma jų buvo tokio amžiaus kaip ir vaikai, kurie klausosi pamokos. Pasakoja Rūta Ragauskaitė.

4. Vaikų zumba. Trenerė Kamilė Narkutė.


ANTRADIENIS (balandžio 7 d.)

1. Aš – istorijos kūrėjas. Kaip iš perskaitytų knygų sukurti istoriją, kurioje susitinka tavo mylimi veikėjai? Kas yra iliustratorius? Kaip jis piešia istorijas? Mokytoja Ieva Penkauskaitė.

2. Formų ir matavimų pasaulyje. Bus mokomasi įvardyti ir atskirti geometrines figūras: kvadratą, stačiakampį, trikampį, apskritimą. Bus mokomasi skirti daiktus pagal dydį, spalvą arba formą. Vaikai gebės matuoti skirtingus ilgius, žaisdami sužinos daikto padėtį erdvėje. Mokytoja Aušra Galvydytė.

3. Lietuviai Sibire. Sužinosite, kokius darbus Sibire dirbo lietuviai, ką veikdavo vaikai, ką valgydavo, kaip saugojo lietuvybę. Papasakosime, kad lietuviai gyvena ne tik Lietuvoje. Daug lietuvių iki šiol yra Sibire, Kazachstane ir kitose šalyse. Sužinosite apie projektą „Misija Sibiras“, kodėl ir nuo kiek metų galima keliauti į ekspediciją, kas joje veikiama ir t. t. Pasakoja Marijus Štilinis.

4. Kaklo ir pečių mankšta. Trenerė Kamilė Narkutė.


TREČIADIENIS (balandžio 8 d.)

1. Įdomusis skaitymas. Trys patarimai, kaip tinkamai garsiai skaityti: kaip paruošti balsą, kaip susikurti atmosferą, įsijausti į vaidmenį. Mokytoja Dovilė Pelegrimė.

2. Skaičių šalyje. Susipažinsime su skaičiais iki 10 lietuvių ir anglų kalbomis. Vaikai bandys įsiminti skaičių rašymą ir skaičiuoti. Mokytoja Jana Valauskienė.

3. Kaip į vieną kuprinę sutalpinti visą gyvenimą? Ruošiantis ekspedicijai svarbu iš anksto atsakingai susikrauti kuprinę, ten turi tilpti visi svarbiausi daiktai. Apie tai, kiek sverdavo kuprinės, ir ką daryti, jei nebegali jos panešti.

4. Aktyvi mankšta visam kūnui. Trenerė Kamilė Narkutė.


KETVIRTADIENIS (balandžio 9 d.)

1. Laiškas draugui. Kaip bendrauti, kai negali susitikti? Kaip ir kokį laišką rašyti draugui?

Kaip pasidaryti popierinį kompiuterį? Mokytoja Ieva Penkauskaitė.

2. Penkių pojūčių galia. Bus pasakojama apie 5 pojūčius (klausą, regą, uoslę, lytėjimą ir skonį). Taikydami eksperimentus, sužinosime, kuo svarbus ir reikalingas kiekvienas žmogaus pojūtis. Išsiaiškinsime, ar vienu metu gali veikti net keli pojūčiai, pvz., uoslė ir skonis. Mokytoja Aušra Galvydytė.

3. Ekspedicijos dienotvarkė. Papasakosime, ką veikdavo „Misija Sibiras“ komanda, kaip atrodydavo ekspedicijos dalyvių diena: ankstyvas kėlimasis, mankšta, pusryčių košė, vėliau kapų paieškos, susitikimai su įvairiais žmonėmis, kryžių gamyba ir pan., vakare – dienoraščių rašymas. Pasakoja Marijus Štilinis.

4. Mankšta su knygomis. Trenerė Kamilė Narkutė.

 

PENKTADIENIS (balandžio 10 d.)

1. Keturių pamokų refleksija. Apibendrinimai. Vaikų atsiųsta vaizdo medžiaga, kaip sekėsi įgyvendinti kiekvienos pamokos turinį. Mokytoja Dovilė Pelegrimė.

2. Aplinkos pažinimas. Susipažinsim su gamtoje randamomis priemonėmis (kankorėžiai, plunksnos, akmenukai, kaštonai). Sužinosime, kaip jas galima panaudoti žaidimuose ir eksperimentuose. Mokytoja Jana Valauskienė.

3. .......... (pamokėlė ruošiama)

4. Ryto mankšta. Trenerė Kamilė Narkutė.

Nuotr. autor. D. Umbrasas/LRT


Renginių kalendorius