Šiuolaikinio meno centras siūlo mokiniams virtualias pamokas

Grįžti

Šiuolaikinio meno centras siūlo mokiniams virtualias pamokas
event 2021-01-25 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Šiuolaikinio meno centras siūlo mokiniams virtualias pamokas

Virtualios meno pažinimo pamokos

Virtualios ŠMC pamokos – tai 45 - 90 minučių trukmės virtualus susitikimas su ŠMC edukatoriais, menininkais ir mokiniais. Susitikimų tikslas – ne tik lavinti kūrybingumą bei skirtingų menininkų idėjų ir darbų analizavimo įgūdžius, bet ir šiuolaikinės profesionalios kultūros vartojimo gebėjimus. Kviečiame dalyvauti šiose pamokose:

Įvadas į šiuolaikinį meną
Užsiėmimo dalyviai papildys savo žinias apie tai, kas yra šiuolaikinis menas, kodėl šis menas svarbus mūsų kultūrai bei ką šiuolaikinis menas gali pasakyti mums ir apie mus. Diskusija grįstos paskaitos metu, dalyviai susipažins su vienu iš būdų kaip atrasti santykį su šiuolaikiniu menu – aiškinsis ir ieškos ryšio tarp simbolinių, konteksto, medžiagos ir išraiškos bei taikys įgytas žinias diskutuodami apie šiuolaikinio meno kūrinius.

Šiuolaikinio meno pažinimas per kūrybines užduotis
Šio susitikimo metu dalyviai susipažins su šiuolaikinio meno kūrėjų darbais, projektais ir kūrybos procesu – vyks trumpos menininkų darbų peržiūros. Virtualios pamokos eigoje, bus užduodami klausimai padedantys susipažinti su pristatomu meno kūriniu, paroda ar straipsniu, dalyviai diskutuos grupėse ir dalinsis savo pastebėjimais su kitais dalyvaujančiais. Užsiėmimo pabaigoje mokiniai gaus namų užduotį susijusią su pamokoje aptartomis temomis.

Pamoka su šiuolaikinio meno kūrėja (-u)
(užsiėmimų kiekis ribotas; pamokos skirtos 7-12 kl. mokiniams);

ŠMC pakvietė 11 menininkų sukurti po vieną išskirtinę pamoką Lietuvos moksleiviams. Šių nuotolinių susitikimų metu moksleiviai sužinos apie projekte dalyvaujančių menininkų kūrybą, pasitelkiamas technikas ir atliks jų sugalvotas užduotis.

Pamokas veda menininkai Robertas Narkus, Anastasia Sosunova (JAU ĮVYKO), Miša Skalskis (JAU ĮVYKO), Rūta Spelskytė Liberienė, Antanas Lučiūnas (JAU ĮVYKO), Beatričė Mockevičiūtė, Ignas Pavliukevičius, Agnė Jokšė, Inga Galinytė, Domas Noreika ir Kipras Dubauskas.

Nuotolinės ekskursijos po ŠMC parodas
Nuotolinės ekskursijos metu pamokos dalyvius supažindinsime su viena iš ŠMC vykusių ar tebevykstančių parodų bei jose dalyvaujančių menininkų kūryba. Pamokos eigoje dalyviai bus kviečiami diskutuoti ir ieškos sąsajų tarp jų pačių aplinkos ir parodose aktualių temų, pasitelkę vaizduotę lavins refleksijos, analizavimo bei kūrybingumo įgūdžius.

Šiuo metu dalyvius kviečiame rinktis vieną iš šių ŠMC rodytų ar rodomų parodų:
- „Dalelių skilimas”. Plačiau apie parodą: http://cac.lt/lt/exhibitions/current/9926
- Michael Rakowitz solo paroda „Sugrįžimas”. Plačiau apie parodą: http://cac.lt/lt/exhibitions/current/9912

Daugiau informacijos apie vykdomas edukacijas ir registraciją rasite čia.

ŠMC informacija


Renginių kalendorius