Šeštasis nacionalinis švietimo lyderystės forumas

Grįžti

Šeštasis nacionalinis švietimo lyderystės forumas
event 2020-02-18 domain Lyderių laikas label_outline Aktualijos

Šeštasis nacionalinis švietimo lyderystės forumas

Nacionalinio projekto „Lyderių laikas“ bendruomenė tęsia tradiciją ir kviečia 2020 m. kovo 19 d. į Vilniuje vyksiantį šeštąjį švietimo lyderystės forumą „Kokią vertę kuria mokykla?“.

Viešojoje erdvėje netyla diskusijos apie švietimą: skelbiami mokyklų reitingai, analizuojami mokinių pasiekimų tyrimų duomenys, diskutuojama apie pedagogo profesijos (ne)prestižą ir mažą mokytojų darbo atlygį. Neretai pabrėžiama, kad švietimo sistema neefektyvi, netenkina rinkos poreikių, neparengia ugdytinių gyvenimui. Šioms diskusijoms verdant, nuošaly pasilieka tai, kas svarbiausia – giluminiai mokyklos tikslai ir siekiami ugdymo rezultatai.

6-asis nacionalinis švietimo lyderystės forumas kviečia kalbėtis apie pamatinį švietimo siekį − visapusišką žmogaus ugdymą. Renginyje diskutuosime apie mokyklos kuriamą vertę, kurią dažnai matuojame mokinių laimėjimais, egzaminų balais ar įstojusiųjų į aukštąsias mokyklas skaičiumi, pamiršdami, kad be dalykinių kompetencijų, mokyklai tenka uždavinys ugdyti bendrąsias kompetencijas, siekti besimokančiojo pažangos ir asmenybės brandos.

Forume taip pat aptarsime, kaip mokyklos bendruomenei apčiuopti mokyklos kuriamą vertę ir kokiais būdais būtų galima ją skleisti? Drauge su renginyje dalyvaujančiais užsienio lietuviais iš 25 pasaulio šalių ieškosime atsakymų į klausimus, kaip švietimo praktikams labiau pasitikėti savo profesinėmis galiomis ir būti labiau girdimais? Toliau burdami tiek Lietuvos, tiek tarptautinę švietimo lyderių bendruomenę svarstysime, koks yra jos indėlis didinant švietimo vertės suvokimą ir kokių konkrečių veiksmų reikia imtis jau šiandien.

Vieta
Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO, Laisvės pr. 5, Vilnius.
DĖMESIO! Automobilio parkavimas aikštelėje – 1 euras/d. Mokėti išvykstant automate arba programėle.
Registracijos pradžia – 9.00 vaL Forumo pradžia – 10.00 val.

REGISTRACIJA

PROGRAMA
Forumo programa (projektas) prisegta apačioje.

Kontaktiniai asmenys:
Olivija Saranienė, el. paštas: olivija.saraniene@gmail.com, tel. 8 615 55 386,
Simona Plienaitytė-Mikaliūnienė, el. paštas: simona.plienaityte@sac.smm.lt, tel. 8 686 37 553.

Nacionalinis švietimo lyderystės forumas telkia Lietuvos švietimo bendruomenę ir kitus neabejinguosius aktualiausiems švietimo klausimams svarstyti ir spręsti. Jame dalinamasi vertinga patirtimi ir sektinais pavyzdžiais. Daugiau informacijos apie ankstesnius forumus galima rasti adresu: http://www.lyderiulaikas.smm.lt/lt/renginiai/nacionalinis-vietimo-lyderysts-forumas-2013.

Forumai organizuojami įgyvendinant nacionalinį švietimo projektą „Lyderių laikas“. Jo vykdytojas – Švietimo nacionalinė agentūra, partneriai – VšĮ „Mokyklų tobulinimo centras“ ir ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas.

Jau įgyvendinti du projekto etapai: pirmajame etape (2009–2011 m.) buvo kuriami konceptualieji švietimo lyderystės pagrindai, kurie antrajame etape (2011–2015 m.) buvo išbandyti dirbant su konkurso būdu atrinktomis 15 savivaldybių. Remiantis projekto strateginiais dokumentais, dalyvauti trečiajame etape 2017–2020 m. įtraukiamos ir kitos 45 savivaldybės, jų švietimo ir su švietimu susijusios bendruomenės.

 


Renginių kalendorius