Seime vyks DofE programos apdovanojimų ceremonija

Grįžti

Seime vyks DofE programos apdovanojimų ceremonija
event 2019-11-21 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Projektai ir konkursai

Seime vyks DofE programos apdovanojimų ceremonija

Lapkričio 21 d., ketvirtadienį, 11.30 val. Kovo 11-osios Akto salėje (Seimo I r.) vyks Edinburgo kunigaikščio programos (angl. The Duke of Edinburgh‘s International Award, sutrumpintai – DofE), skirtos jaunimui, apdovanojimų ceremonija.

DofE programa – tai pasaulyje pirmaujanti neformaliojo ugdymo programa jaunimui nuo 14 iki 24 metų, padedanti jaunuoliams geriau pažinti save, tobulėti ir ugdytis gyvenimui reikalingų įgūdžių.

Edinburgo hercogas princas Filipas, vokiečių edukologas Kurtas Hanas (Kurt Hahn) ir britų ekspedicijos į Everestą lyderis lordas Džonas Hantas (John Hunt) 1956 metais įkūrė programą Jungtinėje Karalystėje. Visą gyvenimą princas Filipas aktyviai prisidėjo prie programos vystymo ir plėtros pasaulyje. Šiandien programą globoja princo Filipo sūnus princas Edvardas, Vesekso grafas, kuris buvo atvykęs į Lietuvą 2018 metais ir įteikė aukso ir sidabro ženklelius Lietuvos DofE dalyviams.

Oficialiai Lietuvoje programa pradėta 2006 m. Jos didenybės karalienės Elžbietos II ir jos vyro Edinburgo hercogo, princo Filipo vizito Lietuvoje metu.

Tarptautinę DofE apdovanojimų programą nuo 2014 m. pradžios remia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centras. Šiandien beveik 90 mokyklų (ir kito tipo organizacijų) iš visos Lietuvos įgyvendina programą. 2013 m. programoje dalyvavo apie 100 jaunų žmonių, o 2018 m. – jau apie 800.

Dalyvaudami programoje jaunuoliai tobulėja savanoriškų paslaugų, įgūdžių tobulinimo, sporto programos dalyse ir išeina į žygį gamtoje.

Kiekvienas programoje dalyvaujantis jaunuolis savo tobulėjimui per neformalias veiklas skiria ne mažiau kaip 124–302 val., priklausomai nuo pasirinkto programos lygmens – bronzos, sidabro ar aukso. Ženkleliais jauni žmonės apdovanojami už pasiektą asmeninio tobulėjimo pokytį – už tai, kad išsikėlė tikslą ir jį pasiekė, konkuruodamas tik pats su savimi.

Seime vyksiančioje ceremonijoje planuojama įteikti 83 bronzos, 3 sidabro ir 4 aukso ženklelius. 2019 metais per abi ceremonijas bus įteikta 222 bronzos ženkleliai, 16 sidabro ir 4 aukso. Lyginant su 2018 metais bronzos ženklelių yra dvigubai daugiau (2018 m. buvo 106 vnt.).

Apdovanojimų ceremonijos programa


Renginių kalendorius