Saugesnio interneto forumas: Nuo smurto internete iki skaitmeninės pagarbos

Grįžti

Saugesnio interneto forumas: Nuo smurto internete iki skaitmeninės pagarbos
event 2019-11-14 domain European Schoolnet label_outline Aktualijos

Saugesnio interneto forumas: Nuo smurto internete iki skaitmeninės pagarbos

2019 m. lapkričio 21 d. Belgijos Briuselyje vyks Saugesnio interneto forumas (SIF). Šių metų forumo tema – „Nuo smurto internete iki skaitmeninės pagarbos“. Bus minimas ir 20-ies metų Europos Komisijos saugesnio / geresnio interneto rėmimas.

2019 m. SIF renginyje bus nagrinėjama internetinio smurto tipai ir kaip skaitmeninė pagarba gali veikti tarsi priešnuodis. Ši pagrindinė tema susijusi su Europos Komisijos kampanija „# DigitalRespect4Her“, kuri siekia atkreipti dėmesį į smurtą internete, kurį dėl lyties patiria merginos. Kampanija skatina pagarbią internetinę kultūrą. Vaikai ir jaunimas turėtų jaustis saugūs ir gerbiami internete, taip pat jie turėtų būti aktyviais visuomenės dalyviais skaitmeniniame gyvenime.

Thordis Elva, rašytojas, pranešėjas ir žurnalistas, žinomas dėl savo TED pokalbio „Mūsų prievartavimo ir susitaikymo istorija“, surengs pagrindinę sesiją, kurioje apžvelgs pagrindines iškilusias problemas: neapykantą kurstančias kalbas internete, seksualinio smurto formas dėl įvaizdžio ar dėl lyties.

Vienas iš tikslų yra geriau suprasti, kaip vaikai ir jaunimas patiria smurtą skaitmeniniame pasaulyje ir kaip jie norėtų, kad suaugusieji spręstų šias problemas. Kaip tai padaryti geriau, nei paklausti pačių jaunų žmonių? Dėl šios priežasties per šį SIF renginį jaunimas bus dviejų plenarinių sesijų centre.

Norėdami gauti daugiau informacijos apie Saugesnio interneto forumą 2019, įskaitant dienos darbotvarkę, apsilankykite https://www.betterinternetforkids.eu/sif. Su žymomis #SaferInternetForum ir # SIF2019 socialinėje žiniasklaidoje rasite naujienas ir išsamią informaciją, kaip žiūrėti tiesioginę pagrindinės sesijos transliaciją.


Renginių kalendorius