Rengti naują kolektyvinės šakos sutartį kviečiamos visos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos

Grįžti

Rengti naują kolektyvinės šakos sutartį kviečiamos visos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos
event 2020-02-11 domain Švietimo, mokslo ir sporto ministerija label_outline Aktualijos

Rengti naują kolektyvinės šakos sutartį kviečiamos visos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos

Vasario 11 d. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos susitikime su keturiomis profesinėmis sąjungomis: Lietuvos švietimo ir mokslo profesine sąjunga, švietimo ir mokslo profesine sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos profesine sąjunga „Sandrauga“, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimu tartasi dėl naujos kolektyvinės šakos sutarties. Ministerijos nuomone, ją galėtų rengti visos švietimo profesinės sąjungos.

„Norime sukviesti visas profesines sąjungas prie vieno stalo, kadangi ir vienų, ir kitų tikslas yra bendras, svarstomi klausimai ir temos susijusios, o bendra kolektyvinė sutartis suteiktų stabilumo. Sutartis, jeigu ją apsispręstų pasirašyti visos profesinės sąjungos, būtų orientuota į ilgalaikę perspektyvą, joje būtų numatomas ir laipsniškas atlyginimų didėjimas, ir mokytojų darbo sąlygų gerinimas, ir visi kiti mokytojams rūpimi klausimai“, – sako viceministrė Jolanta Urbanovič.

2017 m. lapkričio 22 d. Vyriausybės įgaliota Švietimo ir mokslo ministerija pasirašė šakos kolektyvinę sutartį su keturiomis profesinėmis sąjungomis: Lietuvos švietimo ir mokslo profesine sąjunga, švietimo ir mokslo profesine sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos profesine sąjunga „Sandrauga“, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimu. Praėjusių metų pabaigoje ji buvo atnaujinta, tačiau profesinės sąjungos ją pasiūlė pakeisti ir papildyti. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, atsakydama į šių profesinių sąjungų prašymą, nusprendė pasiūlyti susitarti dėl vienos šakos kolektyvinės sutarties.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga iki šiol nebuvo pasirašiusi kolektyvinės šakos sutarties, derybos tarp šios profesinės sąjungos ir ministerijos vyko praėjusį rudenį. Parengtas projektas derinamas.

Rytoj, vasario 12 d., planuojamas pasitarimas su visomis penkiomis švietimo profesinėmis sąjungomis, taip pat ir Lietuvos švietimo darbuotojų profesine sąjunga.


Renginių kalendorius