Registruokis į Jaunimo savanoriškos tarnybos programą

Grįžti

Registruokis į Jaunimo savanoriškos tarnybos programą
event 2019-09-10 domain Žinauviska.lt label_outline Projektai ir konkursai

Registruokis į Jaunimo savanoriškos tarnybos programą

Jauni žmonės (14-29 m.), planuojantys atlikti Jaunimo savanorišką tarnybą (JST) 2020 metais, kviečiami registruotis į savanorių duomenų bazę. Jaunimo savanoriškos tarnybos programoje 2020 m. numatoma 350–400 vietų. Tad nepražiopsok galimybės ir registruokis nurodytu laiku, nes į programą savanoriai bus kviečiami iš eilės pagal registracijos datą ir laiką bei siekiant užtikrinti galimybes visoje Lietuvoje, pagal proporcijas apskritimis. Savanoriai, kurie užsiregistruos laiku, tačiau nepateks į finansuojamas vietas, bus įtraukiami į rezervinį sąrašą ir kviečiami prisijungti, kai atsiras laisva vieta.

Registracija vyks 2 etapais:

  • 2019 m. rugpjūčio 13 d. – rugsėjo 16 d.
  • 2019 m. gruodžio 1–15 d.  (terminas skelbiamas, jei bus laisvų vietų).

Užsiregistravęs dabar, savanorišką veiklą pradėsi tik žiemą. Jaunimo savanoriškos tarnybos programą sudaro nenutrūkstama 6 mėn. tarnyba po nemažiau nei 40 val. / mėn. (ne mažiau nei 2 val. / savaitę) tarnyba pasirinktoje priimančioje organizacijoje.

Kiekvienas savanoris, greta intensyvios tarnybos priimančioje organizacijoje, taip pat dalyvaus individualiuose susitikimuose su mentoriumi (-e) ar savanorių grupės susitikimuose savanorišką veiklą organizuojančioje organizacijoje. Susitikimų metu savanoriai mokysis įveikti sunkumus, pažinti save, savo įgūdžius, formuluoti asmeninius ugdymosi tikslus ir jų metodiškai siekti – tai neatsiejama programos dalis. Sėkmingai įveikusiems visus iššūkius, bus suteikiami Jaunimo savanoriškos tarnybos pažymėjimai, kuriuose atsispindės sustiprinti ar naujai įgyti įgūdžiai.

Daugiau informacijos rasi čia.

Registracija į vyksta iki 2019 m. rugsėjo 16 d. čia.

Šaltiniai: Eurodesk Lietuva, Jaunimo reikalų departamentas prie SADM.


Renginių kalendorius