Projekto „Mano bendruomenė“ dalyviai metus pabaigė švente Valstybės pažinimo centre

Grįžti

Projekto „Mano bendruomenė“ dalyviai metus pabaigė švente Valstybės pažinimo centre
event 2020-06-01 domain Švietimo, mokslo ir sporto ministerija label_outline Projektai ir konkursai

Projekto „Mano bendruomenė“ dalyviai metus pabaigė švente Valstybės pažinimo centre

Šiandien į baigiamąją šventę Valstybės pažinimo centre susirinko projekto „Mano bendruomenė“, skirto pradinių klasių mokinių finansiniam raštingumui stiprinti, dalyviai. Juos pasveikino Prezidentas Gitanas Nausėda, švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.  

„Simboliška, kad šiandien vyksta ne tik jūsų bendruomenių šventė, baigus projekto veiklas, bet ir Tarptautinė vaikų gynimo diena. Tad ir mano sveikinimas dvigubas. Džiaugiuosi, kad Jūs, vaikai, mokotės, tobulėjate, bendraujate ir bendradarbiaujate. Ačiū mokytojams, tėvams, kad padedate atrasti ir suprasti, koks svarbus mūsų bendruomenėje ir valstybėje kiekvienas žmogus, kaip gera dalytis su kitais, kurti ir keistis. Labai panašios patirties įgavote stiprindami savo finansinio raštingumo kompetenciją“ - sakė ministras A. Monkevičius.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ir Junior Achievement Lietuva projekte „Mano bendruomenė“ dalyvavo 10 atrinktų Lietuvos mokyklų, 44 pradinio ugdymo mokytojai, 1000 mokinių, 2500 tėvų ir bendruomenių narių. Pvz., Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos bendruomenė sukūrė progimnazijos finansinio raštingumo tinklalapį „Finansinis raštingumas ir verslumas mokykloje“, Šakių rajono Griškabūdžio gimnazijos bendruomenė įkūrė savo svajonių miestelį, į šią veiklą įsitraukė ir mokinių tėvai, Griškabūdžio kultūros centro darbuotojai, gimnazijos mokytojai. O Visagino ,,Gerosios vilties“ progimnazija finansinio raštingumo veiklas integravo su lietuvių kalbos mokymusi, vykdė projektą ,,Knyga- mano draugas“: mokėsi dirbti su diagramomis, analizavo duomenis, darė išvadas, stiprino lietuvių kalbos žinias.

Kitais mokslo metais projektas tęsis toliau, į jį bus įtraukiami ir priešmokyklinio amžiaus vaikai. Atrinktos mokyklos bus skelbiamos Lietuvos Junior Achievement tinklalapyje.

Daugiau informacijos https://www.smm.lt/web/lt/pranesimai_spaudai/naujienos_1/atrinktos-mokyklos-kuriu-pradinukai-dalyvaus-projekte-finansiniam-rastingumui-stiprinti,

https://lja.lt/ja-programos/pradinems-klasems/ja-mano-bendruomene.

 

Komunikacijos skyrius


Renginių kalendorius