Projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę“ jau laukia pilietiškų jaunuolių paraiškų

Grįžti

Projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę“ jau laukia pilietiškų jaunuolių paraiškų
event 2020-06-09 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Projektai ir konkursai

Projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę“ jau laukia pilietiškų jaunuolių paraiškų

Vasaros pabaigoje jau 12-ą kartą vyks aktyvaus ir pilietiško jaunimo projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę“. 30 baigiamųjų klasių moksleivių turės unikalią galimybę iš labai arti susipažinti su Vyriausybės veikla ir darbo viešajame sektoriuje principais.

Projekto organizatoriai ieško motyvuotų, gerai besimokančių ir visuomeninėse veiklose aktyviai dalyvaujančių moksleivių iš visos Lietuvos, taip pat lietuviškų mokyklų užsienyje. Atrinkti dalyviai prasmingai ir įdomiai praleis visą darbo savaitę – jų laukia pokalbiai su ministrais, ministerijų ir kitų institucijų darbuotojais, skirtingų sričių specialistais, galimybė patiems dalyvauti visuomenės problemų sprendimo procesuose ir kūrybiškos veiklos.

„Dabartinis, iššūkių kupinas laikmetis dar kartą parodė, kiek daug gali pilietiška visuomenė. Šios iniciatyvos dėka valstybės gyvenimui ir vystymuisi neabejingi jaunuoliai skatinami būti dar aktyvesniais ir realiai prisidėti prie pokyčių šalyje. Moksleiviai turi unikalią galimybę iš labai arti susipažinti su Vyriausybės darbu ir tapti jau 12-ąja šio prasmingo projekto laida“, – teigia Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Ypatingas dėmesys šių metų projekte bus skiriamas projekto dalyvių saugumui. Koronaviruso pandemija keičia įprastus gyvenimo ir darbo būdus, todėl pokyčių neišvengs ir projekto formatas. Dauguma projekto veiklų šiemet bus vykdoma nuotoliniu būdu. Tai reiškia, kad virtualias Vyriausybės duris projekto dalyviai šį kartą galės praverti neišeidami iš namų!

Per 11 metų projekte jau dalyvavo, su valstybės politine veikla susipažino ir tapti aktyviais piliečiais paskatinti buvo 328 moksleiviai.

Projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę 2020“ vyks rugpjūčio 24-28 dienomis. Registracija vyks iki liepos 29 d. Projekte dalyvauti gali paskutiniuosius arba priešpaskutinius mokslo metus baigę moksleiviai.

Projektą organizuoja Lietuvos Respublikos Vyriausybė kartu su Lietuvos moksleivių sąjunga ir Nacionaline moksleivių akademija. Pagrindinė informacija ir registracijos forma – interneto svetainėje. Daugiau informacijos taip pat skelbiama projekto „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.

Vyriausybės kanceliarijos informacija


Renginių kalendorius