Įkvepiančios mokyklos veiklos: kalbinis projektas apie Dzūkiją, edukacija apie paukščius

Grįžti

Įkvepiančios mokyklos veiklos: kalbinis projektas apie Dzūkiją, edukacija apie paukščius
event 2021-03-29 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Projektai ir konkursai

Įkvepiančios mokyklos veiklos: kalbinis projektas apie Dzūkiją, edukacija apie paukščius
KTU Vaižganto progimnazijos nuotrauka

PROJEKTAS „KELIONĖ ROGĖMIS PO DZŪKIJĄ“

KTU Vaižganto progimnazijos 3a klasės mokiniai pristatė klasės draugams ir savo mokytojai J. Stankaitienei tris mėnesius vykdytą projektą „Kelionė rogėmis po Dzūkiją“. Tai literatūrinis – kalbinis projektas, kuriame integruotas pasaulio pažinimas ir matematika. Visą antrąjį trimestrą vaikai rinko medžiagą apie Dzūkijos nacionalinį parką: Musteikos kaimą, Merkinę, Čepkelių raistą, Dzūkijos upes ir ežerus, miškų augalus, grybus ir uogas. Rinko medžiagą apie tose apylinkėse gyvenusius, kūrusius lietuvių rašytojus, lankytinas vietas.

Vaikai rūšiavo, sistemino savo surinktą medžiagą, nuotraukas, pasiskirstę darbais, atsakomybe, jie rengė bendrą grupės pristatymą „PowerPoint“ programa. Buvo tikrai šauni patirtis ir įdomi veikla. Kviečiame ir Jus išbandyti!

ĮKVEPIANČIOS VEIKLOS APIE PAUKŠČIUS

KTU Vaižganto progimnazijos 2b klasės mokiniai kartu su savo mokytoja J. Vaitkevičiene bendravo su Panevėžio gamtos mokyklos specialiste R. Ivanauskiene nuotoliniu būdu. Edukaciniame užsiėmime „Mūsų paukščiai“ mokiniai sužinojo apie pavasarį į Lietuvą grįžtančius paukščius, išsamiau išnagrinėjo paukščio plunksnų sandarą, apžiūrėjo įvairius inkilėlius, sužinojo, kokius namelius mieliau renkasi zylė ir žvirblis. Mokiniai pasitelkę tėvelių ir senelių patirtimi bei pagalba, sukonstravo inkilėlius paukščiams. Mokytoja Jolanta vieną inkilėlį pakabino ir ant vieno ąžuolo esančio mokyklos kieme priešais klasės langus. Bus taip įdomu stebėti kas bus naujieji namelio šeimininkai. Rūpinkimės ne tik savo artimaisiais, draugais ir šeima, bet ir gyvūnėliais bei paukšteliais, juk taip gera tai daryti!


 
KTU Vaižganto progimnazijos 2b klasės mokiniai kartu su savo mokytoja Jolanta dalyvauja respublikiniame projekte „Būk saugus ir atsakingas!“, kurio tikslas yra prisidėti prie saugesnės aplinkos kūrimo ir ugdyti saugaus eismo dalyvių saugaus eismo kompetenciją. Antrokai gavę užduotį „Keleivių pareigos. Kultūringai elkis viešajame transporte – gerbk save ir kitus!“  sukūrė viešojo transporto keleivių garbės kodeksą.  Džiaugiamės ir dalinamės bei tikimės, kad šis garbės kodeksas bus puikus vadovas ir Jums!
 

Medžiagą viešinimui parengė KTU Vaižganto progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Eglė Grinkevičienė


Renginių kalendorius