Pristatyti geriausi jaunųjų kino kūrėjų darbai

Grįžti

Pristatyti geriausi jaunųjų kino kūrėjų darbai
event 2019-12-09 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras label_outline Projektai ir konkursai

Pristatyti geriausi jaunųjų kino kūrėjų darbai

34-ajam Lietuvos mokinių kino konkursui „REC 2019“ filmus pristatė jaunieji kino meno entuziastai iš Vilniaus, Klaipėdos, Kauno, Anykščių, Ukmergės ir Šalčininkų rajono. Konkursui pateikta: 17 vaidybinių, 11 dokumentinių, 31 animacinis, 6 eksperimentiniai, 4 vienos minutės filmai, 4 vaizdo klipai – iš viso 73 filmai.

Lapkričio 29 d. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre vyko Lietuvos mokinių kino konkurso „REC 2019“ geriausių darbų pristatymas ir laureatų pagerbimo šventė.

Ši metų kino festivalio darbus vertino kino režisierius Saulius Beržinis, Lietuvos kino mėgėjų sąjungos pirmininkas, režisierius Vidmantas Gaigalas, televizijos operatorius Vincas Kubilius.

„Kinas savo gyvavimo pradžioje buvo laikomas tik pramoga, tačiau ilgainiui išsivystė į atskirą meno rūšį. Dabar tai yra ne tik pramoga ir menas, bet ir industrija bei polemikos priemonė, turinti įtakos politikai, technologijoms ir visuomenės raidai. Smagu, jog kinas šiomis dienomis kartu yra ir vienas jaunimo švietimo būdų“, – apibendrindamas kalbėjo vertinimo komisijos pirmininkas Saulius Beržinis.

Linkime kūrybinės sėkmės 2020 m.!

Protokolas

Nuotraukos

Nuostatai


Renginių kalendorius