Priemonių rinkinys SELMA padės kovoti su neapykantos kurstymu internete

Grįžti

Priemonių rinkinys SELMA padės kovoti su neapykantos kurstymu internete
event 2019-06-07 domain European Schoolnet label_outline Projektai ir konkursai

Priemonių rinkinys SELMA padės kovoti su neapykantos kurstymu internete

Neapykantos kurstymas internete tampa vis didesne problema. Siekiant ją išspręsti švietimo priemonėmis ir vykdant projektą SELMA buvo sukurtas priemonių rinkinys, kurį sudaro interaktyvūs įrankiai ir įvairi medžiaga, padedantys jauniems žmonėms geriau suprasti, kad yra neapykantos kurstymas, kaip jis veikia juos pačius ir aplinkinius, kaip būtų galima pakeisti esamą padėtį. Kuriant minėtą priemonių rinkinį buvo laikomasi holistinio požiūrio – derinamas socialinis ir emocinis mokymasis, medijų raštingumo ir pilietiškumo ugdymas.

Priemonių rinkinys SELMA su vaikais ir jaunuoliais dirbantiems pedagogams siūlo daugiau negu šimtą nemokamų išteklių, daugybę lengvai pritaikomų ir patogių užduočių, skatinančių nedelsiant įsitraukti ir veikti. Taip pat pateikiamos aiškios gairės, kaip užtikrinti reikšmingus ir ilgalaikius pokyčius.

SELMA įrankių rinkinio tikslas – skatinti jaunus žmones siekti abipusės pagarbos ir atvirų diskusijų, pagrįstų supratimu apie grėsmes. SELMA partneriai tiki, kad vaikai ir jaunimas gali ir turėtų kritiškai ir kūrybiškai vertinti neapykantos kurstymą internete ir siūlyti galimus sprendimus, taigi tapti pokyčių iniciatoriais savo bendruomenėse. Veiklas galima organizuoti kartu su mokytojais, tėvais, specialistais, globėjais ir įvairiais švietimo, verslo ir visuomenės veikėjais.

SELMA leidinys pateikiamas anglų kalba.

 


Renginių kalendorius