Prezidentei įteiktas Lietuvos bibliotekininkų apdovanojimas

Grįžti

Prezidentei įteiktas Lietuvos bibliotekininkų apdovanojimas
event 2019-06-13 domain Švietimo informacinių technologijų centras label_outline Aktualijos

Prezidentei įteiktas Lietuvos bibliotekininkų apdovanojimas

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvos bibliotekininkų draugija ir priėmė jos įsteigtą apdovanojimą – bibliotekininkų padėką už prasmingą bendradarbiavimą, inicijuotą akciją „Knygų Kalėdos“, Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės ir Bibliotekų metų globojimą.

Pasak šalies vadovės, su bibliotekomis ir bibliotekininkais susiformavo ypatingas ryšys – draugystė. Akcija „Knygų Kalėdos“ parodė, kad bibliotekos rūpi Lietuvos žmonėms. Ji sukūrė naują tradiciją – dovanoti knygas, kalėdinį laikotarpį sutikti skaitymo skatinimo renginiais. Per aštuonerius metus akcija visos šalies bibliotekas papildė per 320 tūkst. naujų knygų.

Akcijos padrąsinti bibliotekininkai patys įgavo naujų įgūdžių, tapo aktyvesni, į bibliotekos kasdieninę veiklą įtraukė bendruomenes ir verslus. Pasikeitė ir pačios bibliotekos – jos vienos pirmųjų prisitaikė prie naujų skaitytojų poreikių, technologinės pažangos, tapo bendruomenės centrais.

Susitikime valstybės vadovė pabrėžė, kad bibliotekos tampa socialiai atsakingos – jos pačios imasi telkti sunkumus patiriančius žmones, įkuria vaikų dienos centrus, taiko biblioterapiją. O ateities bibliotekos bus reikalingos kaip interaktyvi erdvė, kurioje vyksta socialiniai procesai, mokymasis visą gyvenimą, informacijos mainai.


Renginių kalendorius