Prezidentas su institucijų vadovais aptars švietimo problemas

Grįžti

Prezidentas su institucijų vadovais aptars švietimo problemas
event 2019-12-11 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Prezidentas su institucijų vadovais aptars švietimo problemas

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį, gruodžio 11 d., 10 val. susitinka su švietimo, mokslo ir sporto ministru Algirdu Monkevičiumi, valstybės kontrolieriumi Arūnu Dulkiu ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriaus pavaduotoju Egidijumi Radzevičiumi.

Susitikimo metu bus aptarta susidariusi sudėtinga padėtis švietimo srityje. Šalies vadovas laiko švietimo problemų sprendimą prioritetu, siekiant užtikrinti visuomenės pažangą ir ekonomikos konkurencingumą.

Prezidentas atkreipė dėmesį į Valstybės kontrolės ir STT auditų rezultatus, kurie rodo, kad švietimo sektorius veikia neefektyviai. Šalies vadovas nori išsiaiškinti, kodėl iki šiol vilkinamas auditorių pateiktų rekomendacijų įgyvendinimas.

Per susitikimą taip pat bus aptarti klausimai dėl ilgalaikės švietimo strategijos trūkumo, Nacionalinės švietimo agentūros steigimo darbų, galimų korupcijos rizikų.

Spaudos konferencija vyks 11.15 val. Joje dalyvaus Prezidento vyriausioji patarėja Sonata Šulcė, A. Monkevičius, A. Dulkys ir E. Radzevičius.

Prezidento komunikacijos grupė

Renginių kalendorius