Prasideda technologijų konkursas „Ventspilio IT iššūkis 2020“

Grįžti

Prasideda technologijų konkursas „Ventspilio IT iššūkis 2020“
event 2020-09-07 domain Švietimo mainų paramos fondas label_outline Projektai ir konkursai

Prasideda technologijų konkursas „Ventspilio IT iššūkis 2020“

Ventspilio skaitmeninis centras ir Ventspilio miestas 5 kartą meta iššūkį moksleiviams iš Latvijos, Lietuvos, Estijos ir Suomijos parodyti savo įgūdžius ir žinias kūrybiškai pritaikant technologijas. Paraiškos tarptautiniam technologijų konkursui „Ventspilio IT Iššūkis“ priimamos nuo rugsėjo 2 dienos iki spalio 14 dienos.

Šiais metais konkursas skirtas būsimam Ventspilio Mokslo ir inovacijų centrui. Konkurso tema bus glaudžiai susijusi su technologijų buvimu visose gyvenimo srityse, ypatingą dėmesį skiriant mokslui, inžinerijai, matematikai ir technologijoms (STEM). Atlikdami konkurso užduotis, moksleiviai turės galimybę suprasti STEM sričių sąveiką su kitomis sritimis, akcentuodami technologines galimybes įvairiausiose šakose, įskaitant dailės, muzikos, dizaino, žaidimų kūrimo ir kitas kūrybines sritis.

Kviečiamas kreiptis bet kuris 1–12 klasių mokinys, norintis pasitikrinti ir parodyti savo žinias STEM srityje, taip pat puikiai praleisti laiką dalyvaujant įdomiame ir lavinančiame nuotykyje. Moksleiviai turi sudaryti 3 žmonių komandą ir į savo komandą įtraukti suaugusįjį, kuris gali būti ir mokytojas, ir dalyvio tėvas. Konkursas vyksta dviem etapais. Neakivaizdiniame etape, kuris tęsiasi nuo rugsėjo 2 iki spalio 14 dienos, komanda turi įvykdyti ir pateikti organizatorių parengtas užduotis. Konkurso registracijos anketą, užduotis ir nuostatus rasite konkurso svetainėje www.ventspilsitc.com.

Konkurso finalo etapas, kuriame dalyvaus 64 labiausiai išsilavinusių dalyvių komandos, vyks lapkričio 11–13 dienomis. Dalyviai bus suskirstyti į keturias grupes pagal amžių, kiekvienai iš jų bus skiriama viena iš STEM krypčių:

  • A grupė (1. – 3. klasė), mokiniai iš Latvijos: mokslas;
  • B grupė (4. - 6. klasė), mokiniai iš Latvijos, Lietuvos, Estijos ir Suomijos: technologijos;
  • C grupė (7. - 9. klasė) mokiniai iš Latvijos, Lietuvos, Estijos ir Suomijos: inžinerijos mokslai;
  • D grupė (10. - 12. klasė) mokiniai iš Latvijos, Lietuvos, Estijos ir Suomijos: matematika.

Konkurso finalo etapas planuojamas asmeniškai dalyvaujant Ventspilyje, tačiau dėl nestabilios situacijos, susijusios su COVID-19, numatomi keli finalo eigos scenarijai, įskaitant, jei bus draudžiamos kelionės ir susirinkimai, antrasis konkurso etapas bus organizuojamas neakivaizdiniu būdu. Jei konkursas galės vykti asmeniškai dalyvaujant, dalyviams bus apmokėtos kelionės išlaidos, apgyvendinimas, maitinimas ir bus pasiūlyta įdomi poilsio, pramogų ir ekskursijų programa Ventspilyje!

Konkurso „Ventspilio IT iššūkis“ finalininkai turės galimybę varžytis dėl ambicingo piniginio prizo fondo, kurio suma - 12 000 EUR. Taip pat planuojami keli papildomi konkursai, kurie vyks „Ventspilio IT iššūkio“ rėmuose, suteikdamos galimybę aktyviausiems konkurso dalyviams - tiek mokytojams, tiek mokiniams, tiek mokykloms gauti vertingų papildomų prizų.

Išsamesnę informaciją apie konkurso eigą rasite konkurso svetainėje: www.ventspilsitc.com, socialiniuose tinkluose „Instagram“ ir „Facebook“: @ventspilsitc. Jei kyla klausimų ar neaiškumų, prašome rašyti el. paštu: vita.vitola-lapina@ventspils.lv.

Konkurso sėkmei svarbus patikimų partnerių dalyvavimas, šiais metais draugų ratas tapo platesnis: Information Technology Foundation for Education (HITSA), Network of innovative informal education for youth (INPUT), švietimo organizacija MTÜ Nuti-Võlur, IT Švietimo fondas - Start(IT), Prezi, Infogram, Overly, Accenture Latvia, Latvijos Informacijos ir Komunikacijos technologijos asociacija (LIKTA), organizacija „All Digital“, projektas „STEAMonEdu“, Latvijos informatikos olimpiada, eTwinning, Žemgalės Regioninis kompetencijos plėtros centras, Ventspilio miesto taryba, Ventspilio Aukštoji mokykla, Ventspilio Skaitmeninis centras, Ventspilio technikos mokykla, Ventspilio kūrybos namai ir Ventspilio švietimo valdyba.


Renginių kalendorius