Pokalbiai su (ne)jaunimu – tinklalaidė jaunimui apie mobilumo galimybes ir dar daugiau

Grįžti

Pokalbiai su (ne)jaunimu – tinklalaidė jaunimui apie mobilumo galimybes ir dar daugiau
event 2019-11-19 domain Žinauviska.lt label_outline Projektai ir konkursai

Pokalbiai su (ne)jaunimu – tinklalaidė jaunimui apie mobilumo galimybes ir dar daugiau

Ar kada nors galvojai kokią išliekamąją vertę turi pamoka realybėje ir patalpinta internete? Be abejo, pastarasis variantas turės didesnę vertę. Nors ir prarandamas gyvas bendravimas, tačiau mokomąją temą gali išgirsti žymiai daugiau žmonių, jie gali mokytis savo tempu ir bet kuriuo paros metu. Tokia pati nauda yra gaunama ir iš „podkastų“.

Labas, esu Fausta, Eurodesk Lietuva tinklo savanorė. Jaunimo galimybėmis pradėjau domėtis nuo 9 klasės, kada pamačiau „FLEX“ programos atranką. Tai programa, kurios metu vienerius metus gyveni amerikiečių šeimoje, mokaisi amerikietiškoje mokykloje ir viskas nemokamai! (Apie šios programos „virtuvę“ plačiau gali išgirsti čia). Deja, toliau pusfinalio „FLEX“ atrankos nepraėjau, tačiau tada pradėjau naują gyvenimo etapą, kadangi ėmiau domėtis man, o tuo pačiu ir tau, skaitytojau, suteikiamomis galimybėmis. O kai pradėjau domėtis, tai pradėjau ir naudotis jomis. Įsitraukiau į Šilalės „Apskritojo stalo“ veiklas, pradėjau dalyvauti įvairiuose mokymuose, tapau „Erasmus+“ projekto dalyve, bandėm su grupe patys vieną projektą parašyti, tačiau nepavyko gauti finansavimo. Atradau www.žinauviską.lt portalą ir tapau aktyvi jo lankytoja, tad susipažinau su dar daugiau galimybių. Žinau, kad visomis jomis nepasinaudosiu, tad, kad visko nelaikyčiau savyje, pagalvojau, jog turiu būtinai skleisti „gerąją žinią“ kitiems. Kūriau informacinius pranešimus Šilalės „Apskritojo stalo“ socialiniams tinklams, bet praradau motyvaciją. Ir atsimenu tą momentą, kai sėdėdama su draugais picerijoje pamačiau Eurodesk Lietuva kvietimą tapti savanoriais. Vos tik grįžau namo – iš karto užpildžiau anketą. 

Jau beveik metus save pilnai realizuoju srityje, apie kurią kalbant visada padaugėja endorfinų gamyba manyje. Beje, jeigu nori išgirsti daugiau apie patį Eurodesk tinklą ir savanorystę joje, spausk čia. Vis dėlto, mokydamasi 12 klasėje, nebeleidžiu sau praleisti daug pamokų, o ir laisvo laiko lieka mažiau. Tačiau noras visiems jauniems žmonėms papasakoti, iš kiek daug jie gali rinktis, tebėra stiprus manyje. Tad šią vasarą, „Dalinkis vasara“ kampanijos, vykdomos Eurodesk Lietuva, metu, kai turėjau Šilalėje vesti renginį, dėl noro pasiekti didesnę auditoriją, renginio dieną visiškai spontaniškai pasiūliau įrašyti „podkasto“ epizodą. Paprašiusi draugo pagalbos, kuris turėjo reikiamą aparatūrą, operatyviai viską paruošėme ir renginio metu įrašėme tuo pačiu ir pirmąjį  „Pokalbiai su (ne)jaunimu“ epizodą, kurį gali išgirsti čia. Žinau, tokia kokybė buvo profesionali iki 1999 metų, bet ši laida buvo įkelta simboliškai, siekiant parodyti nuo ko viskas prasidėjo (nors ji, vis dėlto, verta perklausymo). 

Taip renginys „Pokalbiai su (ne)jaunimu“ virto tinklalaide. Pirmieji du pašnekovai buvo vietinis aktyvus jaunimas. Pašnekovas kalbėjo į paskolintą mikrofoną, o aš į telefoną. O pirmoji laida buvo paviešinta tik po pusantro mėnesio nuo jos įrašymo. Supratusi, kad teks keliauti pas pašnekovus į kitus miestus, nusipirkau „mobilią“ įrangą iš savų sutaupytų pinigų ir pradėjau keliones po Lietuvą. Šiuo metu paviešintų epizodų yra 6, tad tikrai rasi, ko pasiklausyti!

„Pokalbiai su (ne)jaunimu“  – tai tinklalaidė apie jaunimo galimybes Lietuvoje ir pasaulyje, jauno žmogaus gyvenimą ir problemas. „Podcasto“ epizodai pasirodo kas dvi savaites. Mus gali sekti „Instagram“ ir „Facebook“, o išgirsti gali „Youtube“, „Spotify“, „Podbean“. Nepamiršk sekti ir prenumeruoti! Visados ieškome naujų istorijų, tad, jeigu turi pasiūlyti įdomų pašnekovą arba temą, parašyk. Taip pat, jeigu žinai, kaip būtų galima gerinti šį podkastą, labai lauksime tavo pasiūlymų! Susisiekt gali per socialinius tinklus ir el. paštu pokalbiaisunejaunimu@gmail.com.

Šaltiniai: Eurodesk Lietuva.


Renginių kalendorius