Pirmieji projekto „STEM mokyklos ženklas“ rezultatai

Grįžti

Pirmieji projekto „STEM mokyklos ženklas“ rezultatai
event 2019-09-16 domain European Schoolnet label_outline Projektai ir konkursai

Pirmieji projekto „STEM mokyklos ženklas“ rezultatai

1100 mokyklų jau prisijungė prie „STEM mokyklos ženklo“ projekto ir pradėjo dalytis daugiau kaip 1500 gerosios patirties pavyzdžių, kaip jos laikosi kriterijų, kuriais remiantis kuriama STEM mokykla.

Vasarą peržiūrėti 380 mokyklų įsivertinimai. Šios savianalizės padeda mokykloms sužinoti esamą mokyklos padėtį ir gauti savo veiksmų planą, kad būtų galima pereiti į kitą lygį.

300 mokyklų iš 15 šalių, įskaitant Vokietiją, Graikiją, Vengriją, Italiją, Lietuvą, Portugaliją, Rumuniją, Serbiją, Ispaniją, Izraelį, Turkiją, Albaniją, Azerbaidžaną, Bosniją ir Hercegoviną ir Ukrainą, jau pasiekė STEM mokyklos kompetencijos lygį. Sveikiname ir pirmąją mokyklą, gavusią STEM mokyklos kvalifikacijos ženklą – tai Portugalijos „Agrupamento de Escolas de Alcanena“ mokykla.

20 mokyklų iš Portugalijos, Lietuvos, Prancūzijos, Serbijos, Ispanijos, Graikijos ir Turkijos buvo pakviestos tapti STEM mokyklomis-ambasadorėmis. „European Schoolnet“ (EUN) bendradarbiaus su šiomis STEM mokyklomis ir palaikys jas kitais mokslo metais, kad pereitų nuo pradedančiosios / vidutinės iki pažengusio / eksperto lygio (priklausomai nuo turimo šiuo metu). STEM mokyklos-ambasadorės taps gerais pavyzdžiais kitoms Europos mokykloms ir, norėdamos pasiruošti savo veiklai, bus pakviestos į 33-ąjį mokslo projektų seminarą (SPW) Ateities klasių laboratorijoje Briuselyje.

Visą informaciją rasite čia

Mokyklos, naudodamos šią priemonę, gali įsivertinti savo mokyklos STEM lygį (pradedančioji, vidutinė ar pažengusi) pagal 21 kriterijų. Mokyklų, dalyvausiančių išbandyme, teikiama grįžtamoji informacija bus naudojama STEM mokyklos ženklo platformai, įsivertinimo priemonei ir mokyklų STEM ugdymui tobulinti.


Renginių kalendorius