Piešinių konkursas, skirtas paminėti Jungtinių Tautų 75-erių metų sukaktį

Grįžti

Piešinių konkursas, skirtas paminėti Jungtinių Tautų 75-erių metų sukaktį
event 2020-09-16 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Projektai ir konkursai

Piešinių konkursas, skirtas paminėti Jungtinių Tautų 75-erių metų sukaktį

Siekdama informuoti visuomenę apie tarptautinių organizacijų veiklą ir ugdyti mokinių domėjimąsi Jungtinių Tautų vaidmeniu pasaulyje bei Lietuvos vaidmeniu tarptautinėse organizacijose, šviesti jaunimą apie globalias problemas, Užsienio reikalų ministerija rengia mokinių piešinių konkursą, kurio tema „Jungtinės Tautos, kurių man reikia“. Konkurso pradžia – 2020 m. rugsėjo 9 d. Piešiniai konkursui pateikiami iki 2020 m. spalio 12 d. imtinai.

Jungtinės Tautos – didžiausia, universali tarptautinė organizacija, jungianti 193 valstybes, prisidedanti sprendžiant įvairias globalias problemas, tokias kaip klimato kaita, technologijų, kibernetinio saugumo ir dirbtinio intelekto keliami iššūkiai, kova su pandemijomis ir jų pasekmėmis, taikos ir saugumo užtikrinimas, įšaldyti konfliktai, žmogaus teisių apsauga, nelygybė ir kita. Jungtinėse Tautose priimami sprendimai prisideda prie ateities pasaulio kūrimo ir daro poveikį šalims ir visuomenėms. Šiais metais Jungtinės Tautos mini 75-erių metų sukaktį, o 2021 m. bus minimos 30-osios Lietuvos narystės Jungtinėse Tautose metinės.

Konkurse gali dalyvauti pagrindinių mokyklų, progimnazijų ir gimnazijų 5-12 klasių mokiniai. Konkurse dalyvaujama individualiai arba komandomis po 2–3 mokinius. Vienai mokyklai gali atstovauti ne daugiau nei 3 komandos ir/ar 3 mokiniai.

Konkurso nuostatai

Dalyvio anketa

Užsienio reikalų ministerijos informacija


Renginių kalendorius