Patogi naujovė mokytojams: du internetiniai kursai apie STEM mokymą viename rinkinyje

Grįžti

Patogi naujovė mokytojams: du internetiniai kursai apie STEM mokymą viename rinkinyje
event 2020-06-16 domain European Schoolnet label_outline Aktualijos

Patogi naujovė mokytojams: du internetiniai kursai apie STEM mokymą viename rinkinyje

Europos mokyklų tinklo akademija (angl. „European Schoolnet Academy“), „Scientix“ ir „STE (A) M IT“ suvienijo jėgas, kad išleistų pirmąjį STEM masinių internetinių atvirųjų kursų  (angl. STEM MOOCs) rinkinį su specialiu kurso baigimo pažymėjimu.

Nuotolinių kursų „STEM yra visur!“ metu mokytojai galės tobulinti savo kompetencijas, spręsti realias  STEM problemas savo pamokose, o įgyvendinti STEM integruotą pamokų planą  padės projekto „STE(A)M IT “ internetinis kursas.

„STEM yra visur!“ kursas pirmą kartą vyko 2018 m.  Didelė sėkmė paskatino surengti pakartotinį kursą 2020 m. rugsėjo mėn. ir pateikti visiškai integruotą STEM patirtį būsimiems dalyviams, derinant šį kursą „STEM MOOC“ rinkinyje su „STE(A)M IT“ projekto internetiniu kursu „Integruotas STEM mokymas“.

„STEM yra visur!“ internetinis kursas padės pradinių ir bendrojo lavinimo mokyklų mokytojams atrasti STEM kasdieniame gyvenime ir integruoti realias STEM užduotis pamokose..

STE (A) M IT projekto „Integruotas STEM mokymas“ nuotolinis kursas  siūlomas kaip tikslingas tęsinys. Šie mokymai leidžia mokytojams gilinti žinias ir pereiti nuo atskirų fizikos, chemijos, biologijos, gamtos mokslų, technologijos, inžinerijos ir matematikos užsiėmimų iki realaus integruoto STEM mokymo šiomis temomis ne tik tarpusavyje, bet ir su kitais mokomaisiais dalykais.

„Integruotas STEM mokymo“ kursas turi du variantus: vienas yra skirtas pradinių klasių, o kitas – jau vyresnių klasių bendrojo lavinimo mokyklų mokytojams. Abu jie nagrinės integruoto STEM mokymo galimybes ir pateiks daug praktinių pavyzdžių.

Mokytojai kviečiami registruotis į bet kurį kursą, bet geriausia į abu „STEM yra visur!“ ir „Integruotas STEM mokymas“, kad gautumėte specialųjį pažymėjimą.

Mokymai vyksta anglų kalba. Daugiau informacijos galite rasti čia.

Registracija jau prasidėjo. Registruotis galima čia.


Renginių kalendorius