Patarimai mokytojams, kaip suvaldyti mokinius „Zoom“ pamokoje

Grįžti

Patarimai mokytojams, kaip suvaldyti mokinius „Zoom“ pamokoje
event 2020-04-06 domain Lietuvos geografijos mokytojų asociacija label_outline Aktualijos

Patarimai mokytojams, kaip suvaldyti mokinius „Zoom“ pamokoje

Įsibėgėjant nuotoliniam mokymui vis daugiau mokytojų susiduria su iššūkiais, kaip suvaldyti mokinius ir užtikrinti drausmę vedant vaizdo konferencines pamokas. Pateikiame dalį naudingų patarimų vienos labiausiai naudojamų vaizdo transliacijos platformų ZOOM naudotojams.

Svarbesni kylantys drausmės iššūkiai vaizdo konferencijų metu, į kuriuos bus atsakyta:

  • Netikri mokinių vardai (ar galima juos pakeisti? Kaip uždėti funkciją, kad mokiniai jų nepasikeistų atgal?)
  • Daugybinis kalbėjimas ir pašalinis triukšmas (kaip galima išjungti mokinių mikrofoną? ar galima išjungi mikrofoną vieno ar visų mokinių taip, jog jie jų vėl neįsijungtų?)
  • Maivymasis prieš kamerą arba pašalinio turinio transliavimas (kaip galima išjungti mokinių kamerą ir išvengti vizualinio trikdymo?)
  • Mokinių susirašinėjimas (kaip įjungti funkciją, neleidžiančią mokiniams tarpusavyje ir viešai susirašinėti, taip užkertant kelią patyčioms ar dėmesio trikdymui. Kaip nustatyti funkciją, kad mokiniai pokalbių kambaryje (chat) turėtų galimybę parašyti tik mokytojui (host’ui)?
  • Mokinių prisijungimas prieš ateinant mokytojui (kaip padaryti, kad mokiniai iki prisijungiant mokytojui vienas kito nematytų ir būtų galima išvengti apkalbų ir patyčių? Kaip sukurti tam skirtą laukimo kambarį?)
  • Atsirandantys piešiniai mokytojo viešinamoje medžiagoje (kaip išjungti galimybę neleistinai rašyti ir paišyti mokytojo dubliuojamame kompiuterio ekrane? Kaip nustatyti kas taip elgiasi?)
  • Nepageidaujamas asmuo pamokoje (kaip padaryti, kad išmestume pašalinį asmenį ar nepageidaujamą mokinį iš pamokos? Kaip nustatyti besijungiantiems prie pamokos slaptažodį?)
  • Mokinių ekranų transliavimas (kaip išjungti netikėtai pradėtą transliuoti mokinio ekrano vaizdą? Kaip nustatyti, kad tokia funkcija būtų įjungta nuolat?)
  • Mokiniai įrašinėja pamoką (kaip nustatyti funkciją, neleidžiančią mokiniams įrašinėti pamokos zoom sistemoje?)

Į ŠIUOS BEI KITUS KLAUSIMUS BUS ATSAKYTA ŠIAME REKOMENDUOJAMAME VAIZDO ĮRAŠE:

Patarimai, kaip elgtis mokytojui ir kur pranešti apie įvykusias patyčias, pažeidėjus ar pamokoje keliamą neteisėtą turinį. Rekomenduojame paskaityti šioje NUORODOJE.

Tikimės, kad dalis šių patarimų bus naudingi, net tik ZOOM, bet ir kitose vaizdo transliacijose dirbantiems mokytojams.

Kylant techniniams klausimams, rašykite į komentarų skiltį ir LGMA aktyvo komanda bandys atsakyti.

Sėkmingo darbo ir naudingų patirčių!

LGMA

Renginių kalendorius