Pakruojo rajono švietimo bendruomenė pakviesta į forumą

Grįžti

Pakruojo rajono švietimo bendruomenė pakviesta į forumą
event 2019-09-05 domain Lyderių laikas label_outline Projektai ir konkursai

Pakruojo rajono švietimo bendruomenė pakviesta į forumą

2019 m. rugpjūčio 28 d. Pakruojo rajono mokytojai susirinko į „Žemynos“ pagrindinę mokyklą, kur vyko projekto „Lyderių laikas 3“ Pakruojo rajono švietimo bendruomenės forumas „Sąlygų mokytojų profesiniam augimui sudarymas“.

Po rajono vadovų sveikinimų šventės proga išklausėme rajono švietimo skyriaus vedėjos Irenos Mažulienės pranešimą apie šalies, savivaldybės 2019–2020 m. m. švietimo prioritetus. Taip pat savo mintimis ir projekto „Lyderių laikas 3“ darbo patirtimi pasidalijo Kauno rajono savivaldybės LL3 kūrybinės komandos vadovė Jūratė Chudinskienė. Renginį vedė ir su Pakruojo rajono komandos „Lyderių laikas 3“ jau nueitu keliu supažindino Pakruojo rajono savivaldybės kūrybinės komandos vadovė Gražina Plungienė. Forume dalyvavo ir kalbėjo savivaldybių kuratorė Skaidra Kriukienė, renginį moderavo konsultantė Natalija Kaunickienė.

Apie „Lyderių laikas 3“ jau žinojome iš kolegų, dalyvaujančių šiame projekte. Tačiau forumas, naujas didelės pedagogų bendruomenės sutelkimo būdas, padarė įspūdį, leido bendrauti ir bendradarbiauti, papasakoti savo profesinio augimo istoriją kolegoms, daug išgirsti ir pasimokyti iš kitų patirties. Juk kiekvienas mokytojas kūrybingas, tik svarbu sudaryti sąlygas atsiskleisti, pastebėti ir parodyti mokytojo profesinio augimo galimybes. Dialogo kultūra ypač svarbi mokykloje, todėl turime atvirai kalbėtis, kad būtų kuo mažiau problemų.

Pakruojis forumas2 20190828                                                                                                                                         

Apie projekto svarbą kalbėjo komandos konsultantė Natalija Kaunickienė, diskusijas septyniose grupėse vedė moderatoriai, savivaldybės kūrybinės komandos nariai ir neformaliųjų studijų dalyviai. Pirmos grupės moderatorė Aida Stakutienė su kitais pedagogais diskutavo apie susitarimus, padedančius mokytojo profesiniam augimui. Antros grupės vadovių Astos Gasiūnienės ir Vilmos Kaminskienės vadovaujama grupė mąstė apie pamoką, skatinančią vaiko pažangą. O moderatorės Rima Juozapavičienė ir Greta Jasiūnienė su pedagogais diskutavo apie svarbiausias mokytojo kompetencijas. Ketvirtos grupės vadovė Ilona Meiliūnienė kalbėjo apie mokytoją, reflektuojantį lyderį. Moderatorės Nijolė Pupinienė ir Jadvyga Šliurpienė svarstė apie mokytojo iniciatyvas, tobulinant mokyklos veiklą, neformalųjį švietimą. Apie kolegialaus bendradarbiavimo galimybes mokykloje, savivaldybėje, šalyje su grupės nariais diskutavo moderatorės Rasa Augustinaitienė ir Romualda Juknevičienė. Septintoje grupėje, kuriai vadovavo Nijolė Špejerienė ir Aušra Dvelienė, buvo kalbama apie tai, kokių sąlygų reikia mokykloje mokytojo profesiniam augimui.

Pakruojis forumas3 20190828

Pakruojis forumas4 20190828                                                                                                                                                       

Tikimės, kad forumas, inovatyvus problemų sprendimo būdas, kai per valandą savo mintis galėjo pasakyti visi rajono pedagogai, ne tik suartino bendruomenės narius, bet ir leido vieniems kitus labiau pažinti, kalbėtis apie tai, kaip svarbu mokytojams nuolat tobulėti, padarė visiems įspūdį.

Tik šiuolaikiški renginiai, įvairūs pokyčiai lemia pažangą. Mokytojas – tas žmogus, kuris turi nesiliauti ieškojęs.

Pakruojis forumas5 20190828

Pakruojis forumas6 20190828                                                                                                                                                    

Dėkojame viešnioms, vadovams, moderatoriams už galimybę įdomiai pradėti mokslo metus. Tobulėti, vadinasi, keistis ir skleisti tą kaitos šviesą vaikams.

„Diena be mokslo – tuščiai praleista diena. Tiek daug yra ko mokytis ir tiek mažai turime tam laiko“ (A. Einšteinas).

Valda Juknienė
Pakruojo „Atžalyno“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja


Renginių kalendorius