Pakartotinė viešoji konsultacija dėl 4k modelio

Grįžti

Pakartotinė viešoji konsultacija dėl 4k modelio
event 2020-11-24 domain Švietimo, mokslo ir sporto ministerija label_outline Aktualijos

Pakartotinė viešoji konsultacija dėl 4k modelio

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skelbia pakartotinę viešąją konsultaciją dėl 4K bandomojo modelio įgyvendinimo. Siekiant kuo sklandesnio bandymo konkurso būdu atrinktose savivaldybėse, konsultacijos metu suinteresuotoms šalims bus suteikta galimybė pateikti pastabas 4K modelio (aš kuriu, aš keičiu, aš su kitais, aš kitiems) aprašui

Pagal siūlomą 4K modelį mokiniai keltų jiems asmeniškai prasmingus ugdymosi tikslus, dalyvautų neformaliose veiklose ir reflektuotų apie jų prasmę savo ugdymosi procese. Šiuo modeliu aktualizuojama formaliojo, neformaliojo vaikų švietimo programų ir savišvietos dermė, įteisinamos bei įvertinamos neformaliuoju ir savišvietos būdais mokinių įgytos kompetencijos, plėtojama mokyklos ir vietos bendruomenės sąveika, skatinama partnerystė tarp mokyklos ir nevyriausybinių organizacijų, viešojo valdymo, asocijuotų bei verslo institucijų. 

Patvirtinus 4K modelį bus paskelbtas konkursas, kuriame savivaldybės bus kviečiamos dalyvauti bandomajame projekte, numatydamos, kiek ir kokiose mokyklose joms reikėtų išbandyti šį modelį. Mokyklos ir savivaldybės, išlaikydamos šio modelio esminius principus, pritaikys 4K modelį savo kontekstui (konkrečiai mokyklai ar savivaldybės mokykloms) ir išbandys jo galimybes. Vietos savivaldos švietimo padaliniai turėtų bendradarbiauti ir padėti mokykloms, išbandančioms 4K modelį. 

Konsultacija vyks lapkričio 26 d. 14 val. TEAMS aplinkoje. Norint dalyvauti viešojoje konsultacijoje būtina registracija https://forms.gle/jRii883nd9SkhBjz8. Nuorodą į prisijungimą gausite, kai Jūsų registracija bus patvirtinta.

  

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos

Komunikacijos skyrius

El. p. info@smm.lt

 


Renginių kalendorius