Pagrindinių kompetencijų ugdymas: nuotolinio mokymo(si) ištekliai

Grįžti

Pagrindinių kompetencijų ugdymas: nuotolinio mokymo(si) ištekliai
event 2020-04-01 domain European Schoolnet label_outline Projektai ir konkursai

Pagrindinių kompetencijų ugdymas: nuotolinio mokymo(si) ištekliai

Daugelis šalių mokyklų šiuo metu pereina prie nuotolinių pamokų, todėl Europos mokyklų tinklas nusprendė pasidalinti nuorodomis, kurios pasiūlys idėjų mokytojams ir juos įkvėps.

Bendri patarimai, kaip organizuoti ir paruošti pamokas:

Mokymo tinklaraštinninkė Kathleen Morris paskelbė puslapį su daugybe pasiūlymų iš viso pasaulio, kaip mokytojai ir mokyklos gali paįvairinti nuotolinį mokymą.

UNESCO taip pat paskelbė naudingą švietimo programų ir platformų sąrašą.

„eTwinning“ suteikia galimybę būti vienos didžiausių Europoje besimokančių bendruomenės dalimi. Portale pateikiama paruošta naudoti mokymo medžiaga ir prieiga prie internetinių renginių, seminarų ir teminių grupių.

Nepamirškite, kad nuotolinis mokytojų akademijos profesinio tobulėjimo kursas apie formuojamąjį vertinimą prasidėjo kovo 16 d. Galite pasivyti, net jei praleidote pradžią, ir mes tikimės, kad mokytojai norės aptarti pamokas internete.

8 pagrindinės mokymosi visą gyvenimą kompetencijos:

Raštingumas

Vykdydami „Erasmus +“ projektą „Perženkime pradinio ugdymo ribas“, mokytojai ir mokiniai iš skirtingų šalių kūrė žurnalus skirtingomis ugdymo turinio temomis. Mokiniai lavino savo bendravimo įgūdžius, gilino įvairių dalykų žinias. Žurnalus galima rasti internete, juose yra viktorinų, kurias galima užpildyti per pamokas arba atlikti kaip namų darbus.

Daugiakalbystė

Europos šiuolaikinių kalbų centras pristato puslapį apie naujas žiniasklaidos priemones mokantis kalbų. Čia gausu naudingų patarimų ir idėjų mokytojams apie skaitmenines technologijas ir nuotolinį mokymąsi, įskaitant „DOTS – Online Teaching Skills“ mokymo rinkinį.

Matematika ir mokslas

Europos kosmoso agentūra turi puikią ugdymo puslapį su veiklomis  ir ištekliais mokytojams. Jis pateikiamas šešiomis kalbomis.

Skaitmeninis raštingumas

„ES programavimo savaitė“ vyksta kiekvienų metų spalio mėnesį.  „Programavimo savaitės“  puslapyje yra nuorodos į daugybę įvairių šaltinių iš visos Europos.

Asmeninė ir socialinė gerovė

Vienos Honkongo mokyklos surengtos virtualios sporto dienos proga internetinėje „GoNoodle“ bibliotekoje atsirado daugybė linksmų šokių vaizdo įrašų, skirtų įvairaus amžiaus vaikams stebėti ir judėti.

Pilietiškumas

ES mokymosi kampelyje (angl. EU Learning Corner) mokytojai gali rasti žaidimų, konkursų ir veiklų, padėsiančių mokiniams įdomiai pažinti Europos Sąjungą. Svetainę galima rasti 24 kalbomis, o šaltinių galima ieškoti pagal temas ir mokinių amžiaus grupes.

Verslumas

„Jaunimo pradžia“ (angl. Youth Start) – tai europinis projektas, kuriame vykdomos verslumo veiklos ir mokymo medžiaga pateikta septyniomis kalbomis.

Kultūrinis sąmoningumas ir raiška

Daugelyje Europos muziejų siūlomos ekskursijos internetu ir švietimo šaltiniai, Europos istorijos namų (angl. House of European History) užsiėmimai yra siūlomi 24 kalbomis.

Tarptautiniai praktikai C&T (angl. creativity and teaching) siūlo nemokamas nuotolines dramos pamokas. Šiame COVID-19 tinklaraščio puslapyje mokytojai taip pat gali užpildyti klausimyną, kur nurodomi internetiniai šaltiniai, kurie bus sukurti artimiausiomis savaitėmis.

Jei abejojate, kaip apskritai mokytis nuotoliniu būdu, peržiūrėkite penkias internetinio mokymosi strategijas Mokytojų akademijoje!

 


Renginių kalendorius