Nuotoliniu būdu surengta mokinių vokiečių kalbos olimpiada

Grįžti

Nuotoliniu būdu surengta mokinių vokiečių kalbos olimpiada
event 2020-05-19 domain Švietimo, mokslo ir sporto ministerija label_outline Projektai ir konkursai

Nuotoliniu būdu surengta mokinių vokiečių kalbos olimpiada

Gegužės 15 d. įvyko Lietuvos mokinių vokiečių kalbos olimpiada, ji surengta nuotoliniu būdu.

Olimpiadoje dalyvavo dvidešimt vienuoliktos klasės moksleivių iš įvairių Lietuvos mokyklų. Dalyviai turėjo parodyti ir individualius pasiekimus, ir gebėjimą dirbti komandoje. Kūrybiškos konkurso užduotis labai palengvino olimpiados perkėlimą į skaitmeninį formatą: mokiniai rašė straipsnius, diskutavo kontraversiškomis temomis, grupėse kūrė pristatymus duota tema ir juos pateikė komisijai, kitiems mokiniams.

Kaip teigia viena iš vokiečių kalbos olimpiados tarybos narių, Nijolia Buinovskaja, Goethe's instituto kalbos skyriaus vadovė, stebint mokinių darbą matėsi dviejų mėnesių nuotolinio darbo įdirbis ir patirtis. „Dalyviai lengvai susitvarkė ne tik su technologijomis, bet ir su jauduliu. Organizatoriai labai džiaugėsi matydami, kaip jaunuoliai bendrauja, bendradarbiauja, kaip lengvai ir natūraliai iki šiol nepažįstami mokiniai pradeda diskutuoti arba kurti bendrą produktą, kaip reaguoja į vienas kito pasiūlymus ir veikia kaip komanda. Grupinio darbo pristatymai šiemet buvo labai kūrybiški, kartais šmaikštūs, kartais rimti“, - sako N. Buinovskaja.

Olimpiados nugalėtojai gaus Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos diplomus ir medalius, taip pat papildomus balus stojant į aukštąsias mokyklas. Du olimpiados nugalėtojai turės galimybę dalyvauti Tarptautinėje vokiečių kalbos olimpiadoje (IDO), taip pat vyksiančioje nuotoliniu būdu.

Vokiečių kalbos olimpiadą Lietuvoje rengia Lietuvos moksleivių neformaliojo švietimo centras, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Goethe`s institutas Lietuvoje.

ŠMSM Komunikacijos skyrius


Renginių kalendorius