Naujienlaiškis „Aš manau!”: nuo 5G iki Europos ateities. Skelbiamas konkursas mokiniams!

Grįžti

Naujienlaiškis „Aš manau!”: nuo 5G iki Europos ateities. Skelbiamas konkursas mokiniams!
event 2020-10-07 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Projektai ir konkursai

Naujienlaiškis „Aš manau!”: nuo 5G iki Europos ateities. Skelbiamas konkursas mokiniams!

Naujienlaiškio „Aš manau“ rengėjai – „Kurk Lietuvai“ alumnai bei Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto bendruomenė – kartu su partneriais, Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija, sveikina mokytojus su Pasauline mokytojo diena. Mokytojų darbo reikšmė yra ypatinga visų, o svarbiausia – valstybės jaunosios kartos ateičiai, todėl taip pat tai proga pasakyti nuoširdų „ačiū“.

Rengėjai naujienlaiškiu siekia prisidėti prie to, kad Lietuvos ir pasaulio, o šįsyk – Europos – aktualijos rastų vietą pamokose mokytojams patogiu būdu. Atsisiųti pirmąjį rudens naujienlaiškį galima čia. Numeryje giliau žvelgiama į šias aktualias temas:

  • 5G mobiliojo ryšio technologija ir skaitmenizacijai, be kurių nebeįsivaizduojamos ateities profesijos, verslas ir gamyba. Taigi, ir įtaka kiekvieno žmogaus gyvenimui. Tačiau 5G yra apipinta gandais, o naujienlaiškyje pateikiami faktai, nusimanančių ekspertų įžvalgos ir, kaip visada, patikimos žiniasklaidos šaltiniai bei atgarsiai socialinėse medijose. Tai – pagrindas diskusijai, ką mokiniai mano apie 5G ir skatimenizacijos reikšmę.
  • Žaliasis kursas yra Europos Sąjungos (ES) ambicingas tikslas tapti klimatui neutraliu žemynu - pirmuoju tokiu, kol klimato pokyčiai dar nėra negrįžtami. Ar Lietuva ir kitos ES valstybės narės pasiryžusios iš tiesų to siekti – štai, kur esminis klausimas. Apie tai savo komentaruose, kuriuos galima rasti naujienlaiškyje, svarsto autoritetingi ekspertai: Lietuvos eurokomisaras, Užsienio reikalų ministerijos diplomatas, klimatologas, Lietuvos banko ekspertas. Žinoma, greta pateikiama internetinės spaudos apžvalga, atpažįstamų žmonių pasisakymai Feisbuke bei diskusiniai klausimai mokiniams.
  • Europos Sąjungoje bręsta pokyčiai. Naujoji Europos Komisijos vadovybė inicijuoja konsultacijas su visos ES piliečiais, taip pat ir jaunimu, kas ir kaip turėtų keistis Europos bendrijoje, kad ši labiau atitikų gyventojų lūkesčius, veiktų efektyviau ir atremtų naujausius iššūkius. Apžvelgiama ši naujovė ir čia pat su naujienlaiškio partneriais – Užsienio reikalų ministerija – skelbiamas neeilinis KONKURSAS MOKINIAMS: jie kviečiami dalyvauti istorinėje Europos ateities konferencijoje!

Mokytojai galėtų informuoti mokinius apie konkursą bei paskatinti juos išsakyti savo nuomonę, nes tai yra ne tik proga ugdyti pilietiškumą ir europietišką sąmoningumą, bet ir būti įvertintiems. Geriausi bus apdovanoti dėmesio vertais prizais, o svarbiausia – juos išgirs kiti konferencijos Lietuvoje dalyviai. Todėl verta nepraleisti tokios galimybės – mokiniai gali padaryti tikrą poveikį Lietuvos ir Europos ateičiai. Juk būtent jiems teks gyventi ES, prie kurios kūrimo galima prisidėti jau šiandien.

Komisija nuspręs, kas ne tik bus išgirsti, bet ir apdovanoti. 7-9 ir 10-12 klasių pirmųjų trijų vietų nugalėtojai gaus tokius prizus dovanų: planšetę (pirmos vietos), bevieles ausines (antros vietos) ir nešiojamus įkroviklius (trečios vietos). O konkurso dalyvių mokytojai, pasiūlę mokiniams sudalyvauti, bus paskatinti konkurso sumanytojos – Užsienio reikalų ministerijos – suvenyrais. Nugalėjusiems dalyviams ir jų mokytojams bus skiriami pažymėjimai! Detalesnę informaciją apie konkursą rasite naujienlaiškyje.

Taip pat numeryje – kvietimas mokytojams dalyvauti akredituotose, kvalifikacijai kelti tinkamuose mokymuose apie interaktyvius ir įtraukiančius metodus kaip vesti pamokas ir užsiėmimus Europos Sąjungos temomis. Dalyviai, sėkmingai peržiūrėję mokymų vaizdo medžiagą ir atlikę baigiamąjį testą, gaus sugeneruotą akredituotą pažymą, tinkamą kvalifikacijai kelti.

Gero skaitymo!

 


Renginių kalendorius