Nacionaliniame mokytojų žygyje – geros savijautos pamokos pedagogams

Grįžti

Nacionaliniame mokytojų žygyje – geros savijautos pamokos pedagogams
event 2019-06-20 domain Lietuvos vaikų ir jaunimo centras label_outline Projektai ir konkursai

Nacionaliniame mokytojų žygyje – geros savijautos pamokos pedagogams

Į atostogas vaikus palydėjusiems mokytojams pats metas pasirūpinti – savo savijauta ir sveikata. Paskutinį birželio penktadienį neįprastoje aplinkoje tai padaryti jiems padės atsipalaidavimui skirtų meninių ir judriųjų veiklų organizatoriai.

Birželio 28 d. penktadienį Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su menų terapijos bei sveikatos specialistų komanda kviečia visus šalies pedagogus į Nacionalinį mokytojų žygį, rengiamą Neries regioniniame parke. Žygeiviai stengsis įveikti pasirinkto ilgio, 8 km. arba 15 km., trasą, pakeliui išbandydami įvairias patikusias veiklas. Renginys organizuojamas siekiant, kad gera savijauta taptų ne vien tik deklaruojamu siekiu, bet ir kasdieninės rutinos dalimi – šeimose, mokyklose, viešuosiuose renginiuose.

Nacionaliniame mokytojų žygyje dalyvaus daugiau nei 100 mokyklų, darželių, kitų švietimo įstaigų pedagogų komandos – per 500 dalyvių. Nespėję užsiregistruoti taip padaryti dar gali iki birželio 25 d. užpildę šią registracijos anketą. Renginys – nemokamas.

Specialiai įrengtose erdvėse – stotelėse pedagogų laukia menų terapijos, sąmoningo poilsio ir aktyvieji judesio užsiėmimai, taip pat šaudymas iš lanko, šiaurietiškų lazdų užsiėmimas bei jutiminis takas.

  • Pirmojoje žygio trasos stotelėje „Veiklų giraitė“ mokytojams rengiamos kelios menų terapijos dirbtuvėlės – tapyba ant vandens „Ebru“, piešimas ant puodelių, tapyba ant akmenėlių, smėlio mandalų kūrimas. Šioje erdvėje taip pat vyks savimasažo pamokos ir mankšta su šiaurietiškomis lazdomis.
  • Antra stotelė – „Žaidimų laukas“ – lauks mėgstančių aktyvias veiklas, tokias, kaip šaudymas iš lankų, įvairūs judrieji žaidimai.
  • „Pietų aikštelėje“ dalyviai galės stiprinsis sveiku bei skaniu maistu.
  • Paskutiniame taške žygeivių laukia pavargusių pėdų palepinimui pakrantėje įrengtas gamtos elementų „Jutiminis takas“.

Šis žygis – paskutinis 2018–2019 m. vykstančio projekto „Išmok jaustis gerai“ etapas. Projektas finansuotas Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo prie Sveikatos apsaugos ministerijos lėšomis, todėl visos jame vykdytos veiklos dalyviams buvo nemokamos.

Daugiau informacijos apie žygį ir apie projektą. Registracija į žygį.


Renginių kalendorius